Вхід | Реєстрація

Пісня повертає в спогади

Пісня повертає в спогади
Пісні-солдати, обпалені війною. Пісня сильніша за літаки, гармати, танки. Від першого пострілу і до останньої переклички на День Перемоги супутницею солдата була пісня, пройшовши з ним грізними дорогами війни, не залишаючи його у тяжкі хвилини бою та під час відпочинку. Вона витримала все, що пережив і витримав наш солдат. Вона не забута і сьогодні. Пісня є головною на щорічному районному фестивалі патріотичної пісні «А пам'ять піснею стала». Третій рік поспіль фестиваль проводиться у День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.
Усі, хто зібрався в актовій залі Гадяцького училища культури ім. І. П. Котляревського, піснею вшанували тих, хто пройшов кривавими афганськими дорогами, повернувся до рідного дому, і тих, хто не дожив, не доспівав, не докохав. Пройдуть роки, та не зітруться із пам’яті гадячан імена земляків, які залишилися вічно молодими: Сергія Білохи, Олександра Полуношного, Сергія Швидкого, Серія Козаченка, Костянтина Приходька, Олександра Кравченка, Володимира Мисюри, Олександра Колісника.
Із щирими словами до присутніх звернулися голова Гадяцької районної ради Олександр Міняйло, перший заступник голови Гадяцької РДА Григорій Мисюра, заступник голови РДА Олег Березенко, заступник голови міської ради Володимир Нестеренко, голова районної організації воїнів-інтернаціоналістів Юрій Жердєв, голова районної ради ветеранів Дмитро Довгаленко. Також представники влади вручили грамоти ветеранам Афганістану, які ведуть активну громадську діяльність.
Мелодії пісень звучали у виконанні Андрія Чайки, Анни Семеренко, Юрія Зайця, Віктора Жартовського, Миколи Петрова, вокального ансамблю «Молоді серця», Лесі Гацько, Галини Підгайної, Миколи Федорова, Юрія Москаленка, Віталія Васильченка, Аліни Павленко, Катерини Рядської, Сергія Даниленка, Анни Гринь, Любові Біляк, вокального ансамблю Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату, Анни Окаянченко, Юлії Зорило, Ірини Науменко, Олександра Олефіренка, Лариси Труш.
Атмосферу, яка панувала у залі, важко передати словами. Зал відчував настрій пісні. Сльози спогадів тихо блищали в очах посивілих афганців. Сльози пам’яті і недоказаної любові тихо котилися по щоках матерів, дружин, сестер, які і досі чекають своїх 18-річних юнаків.
І все ж сльози змінювала легка посмішка – життя продовжується. І продовжується воно в молодих талантах. Усіх учасників фестивалю нагороджено грамотами та невеликими подарунками від організаторів заходу: Гадяцької РДА, районної ради, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, районного відділу культури, районної організації воїнів-інтернаціоналістів, районного Будинку культури.

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2011, 14:42 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації