Вхід | Реєстрація

Гадяцька «Свобода» відзначила День рідної мови та вшанувала пам’ять Лесі Українки

17 - 24 лютого 2011 року Гадяцька районна організація ВО «Свобода» провела ряд тематичних зустрічей та показ документальних кінофільмів з нагоди святкування Дня рідної мови та 140-ї річниці з дня народження Лесі Українки, яка тривалий час життя провела в м. Гадячі.
На заході, що відбувся у приміщенні Гадяцького училища культури, були присутні близько 150 студентів та викладачів.  На заході у Гадяцькому аграрному ліцеї глядачами фільмів були 40 студентів та викладачів.
«Під час тотального наступу на українську культуру та історію з боку чинної влади, українці Полтавщини докладають вдвічі більше сил на збереження і популяризацію рідної мови. Разом з тим ми пишаємося, що Полтавська земля була батьківщиною для багатьох видатних українців і територією, де розкривали таланти та творили вічні імена української культури. Зокрема, у Гадячі тривалий час прожила Леся Українка, і, звісно, до Дня мови ми не оминули увагою цей факт під час святкових заходів», - зазначив ініціатор заходів, голова Гадяцької районної організації ВО «Свобода» Микола Торяник.

Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 лютого 2011, 11:49 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації