Вхід | Реєстрація

Іще один рік, іще один крок

«Навіть найдальша дорога починається з першого кроку»
Олесь Гончар

12 березня 2007 року районне управління юстиції зареєструвало за № 6/113 наказ районного відділу культури і туризму «Про затвердження Положення про щорічний районний конкурс юних художників на тему «Світлі образи в оповіданнях Олеся Гончара», а 14 березня за № 7/114 — наказ «Про затвердження Положення про щорічний районний літературний конкурс для людей зрілого віку на тему «Собори душ своїх бережіть».
10 березня 2011 року начальником районного відділу культури і туризму видано наказ за № 6 про проведення щорічного районного літературного конкурсу для людей зрілого віку на морально-етичні теми «Собори душ своїх бережіть» та наказ № 7 про проведення конкурсу юних художників на тему «Світлі образи в оповіданнях Олеся Гончара».
Щороку хід вищезазначених конкурсів чимось різниться від попередніх. Скажімо, цього року переможці конкурсів, які посядуть перші місця, окрім призів районного відділу культури і туризму, отримають премії Благодійного фонду імені Олеся Гончара. Цілком вірогідно, що журі одержить на розгляд конкурсні роботи з Дніпропетровщини.
Оголошення про старт конкурсів ось лише перед вами, шановні читачі, а на адресу музею вже надійшло декілька конкурсних робіт. Майстрам пензля і пера, які тільки планують взяти участь у конкурсах, повідомляю умови їх проведення.
Учасникам літературного конкурсу для людей зрілого віку «Собори душ своїх бережіть» пропоную вже від сьогодні і до 10 травня надіслати свої доробки в трьох примірниках, написані українською мовою: добірки віршів (не менше 5 поезій), оповідання, нариси, есе, замальовки. Вік учасників — від 25 років і старші. Обов’язково вкажіть свою домашню адресу, № контактного телефону, місце роботи.
Юні художники віком 6–18 років при малюванні повинні враховувати, що робота має бути виконана з уяви, після прочитання творів Олеся Гончара. Сюжети для малювання радимо пошукати в оповіданнях «У бабусі», «Дорога за хмари», «Ілонка», «Білі ночі», «Ода тій хаті, що в снігах» та за довільним вибором. Малюнки виконувати на аркуші, не меншому стандартного, в стилі графіки, кольоровими олівцями, акварельними чи олійними фарбами. На зворотньому боці аркуша у верхньому лівому куточку обов’язково вкажіть прізвище, ім’я, домашню адресу, місце навчання, вік, назву малюнка.
Учасникам обох конкурсів свої роботи надсилати за адресою: Державний літературно-меморіальний музей-садиба Олеся Гончара, с. Сухе Кобеляцького району Полтавської області. Індекс 39250, контактний телефон: (096)205–23–30.
Підсумки вищезазначених щорічних районних конкурсів буде оприлюднено під час проведення обласного дійства «Зелене свято Гончарового дитинства», яке проходитиме на Трійцю, 12 червня поточного року, в музеї-садибі Олеся Гончара. Усім учасникам конкурсів бажано прибути на свято.
Тож запрошую всіх бажаючих випробувати свою майстерність у літературній творчості та малюванні. А музей Олеся Гончара з радістю зустріне вас не лише на свято, а кожен вівторок, середу, суботу і неділю.

Автор: Тетяна БОНДАРЕВСЬКА, директор музею Олеся ГОНЧАРА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 березня 2011, 17:47 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації