Вхід | Реєстрація

Волонтери Корпусу Миру в Україні навчатимуть міліціонерів Полтавщини англійській мові до Євро 2012

Волонтери Корпусу Миру в Україні навчатимуть міліціонерів Полтавщини англійській мові до Євро 2012
Сьогодні у приміщенні обласного УМВС відбулася робоча зустріч представників Корпусу Миру США в Україні з керівниками підрозділів і служб Управління на чолі з заступником начальника УМВС – начальником міліції громадської безпеки Олександром Остряниним. На зустріч також були запрошені представники засобів масової інформації.
Представник корпусу Миру США в Україні Сергій Пашинський розповів присутнім про мету перебування та завдання представників даної структури на території нашої держави.
Корпус Миру США в Україні було засновано у 1992 році. Американські добровольці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями протягом двох років, обмінюючись досвідом та започатковуючи стосунки, які часто тривають усе життя. Цьогоріч в Україні працює 400 волонтерів, які працюють по трьом напрямкам: викладання англійської мови як іноземної, розвиток молоді та розвиток громад. Усі волонтери акредитовані у Міністерстві закордонних справ України та, перебуваючи на території нашої держави, неухильно дотримуються внутрішнього законодавства.
Присутні на зустрічі представники Корпусу Миру Крістофер Лоу та Альві Ула саме працюють викладачами англійської мови у навчальних закладах міста.
Сергій Пашинський відмітив, що перед тим, як волонтери починають працювати на території іншої держави, з ними проводяться тренінги, направлені на забезпечення знаннями про правила поводження у новому для них середовищі, вивчається план дій на випадок надзвичайних ситуацій (природні катаклізми, техногенні катастрофи, загострення криміногенної ситуації, епідемії, політична нестабільність тощо), надання допомоги у повсякденному житті.
Особливо наголошувалося на тому, що за роки роботи волонтерів на території нашої держави ними не було вчинено жодного порушення законодавства України. «У Корпусі миру працюють освічені, правосвідомі люди, – зазначив Сергій Пашинський, – для яких дана служба є почесною та відповідальною місією».
Через довірливість та відкритість у спілкуванні волонтери нерідко стають жертвами злочинних діянь, таких як крадіжки, хуліганські дії тощо.
Олександр Острянин запевнив присутніх представників Корпусу Миру в Україні: «У разі вчинення протиправних дій відносно волонтерів та їхнього звернення до органів внутрішніх справ, міліцією Полтавщини в обов’язковому порядку буде надано відповідну професійну допомогу».
Також на зустрічі обговорювалося питання підготовки працівників органів внутрішніх справ до Євро 2012, зокрема покращення знань з англійської мови. Так, волонтери Корпусу Миру вже розробили спеціальні посібники для правоохоронців й нададуть практичну допомогу у покращенні рівня розмовної англійської.

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2011, 16:11 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації