Вхід | Реєстрація

Його «Очи черные» співають в усьому світі

Його «Очи черные» співають в усьому світі
У січні 2012 року виповниться  200 років від дня народження письменника, видавця та педагога Євгена Гребінки. Проте, до гідного відзначення ювілею   нашого земляка необхідно ще багато зробити: облаштувати музей письменника на батьківщині, відреставрувати пам’ятник. У якому стані ці об’єкти нині, днями цікавився заступник голови-керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко.
Автор одного з найвідоміших у світі романсів «Очи чорные», письменник та педагог наш земляк Євген Гребінка народився у Пирятинському повіті – нині це село Мар’янівка Гребінківського району. Сучасники-односельці із гордістю розповідають, що саме Гребінка допоміг викупити з кріпацтва Шевченка, вперше видати його «Кобзар». Тож, до 200-ліття необхідно пам’ятник Гребінці у райцентрі та його могилу у Мар’янівці реставрувати, відремонтувати автодорогу до місця поховання письменника, перевидати книгу Ольги Цибаньової «Євген Гребінка», облаштувати єдиний музей письменника…
І керівники району, і пошановувачі творчості Євгена Гребінки сходяться на одному – музей письменника варто відкрити у сільському будинку культури.
Однак, для цього необхідно відремонтувати і сам сільський клуб. Із необхідних 600 тисяч гривень, у сільському бюджеті на це є лише 300 тисяч.
Крім того, ще ж необхідно поповнити і експозицію музею – запозичити  деякі матеріали із Санки-Петербурга, Ніжина та інших міст, де працював і навчався Гребінка.
Загалом на підготовку до відзначення 200-ліття письменника з обласного бюджету на найближчій сесії планують виділити майже півмільйона гривень у рамках обласної програми «Видатні земляки Полтавщини». І це не враховуючи коштів, які планують залучити від спонсорів. Дорожники ж за власний кошти відремонтують дорогу до могили Євгена Гребінки.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2011, 13:41 | Гребінка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації