Вхід | Реєстрація

Емоції — для глядачів, вареники — для журі

Емоції — для глядачів, вареники — для журі
2-го квітня у Новосанжарському районі відновили огляди художньої самодіяльності. Почали із Нехворощі, де на сцені місцевого клубу свої таланти демонстрували жителі п’ятьох сіл
Необхідність проведення таких оглядів пояснив на зустрічі із працівниками культури голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.
— Ми виділяємо кошти на культуру, так само, як і на інші галузі, тому хочемо бачити якісь результати роботи директорів сільських будинків культури, — зазначив голова РДА.
Так от, у Нехворощі можна було ознайомитись із реальними результатами цієї культурної роботи.
Першими свої вміння демонстрували представники Маячки. Не сказати, що їх виступи були ідеальними з точки зору вокалу чи артистичності, але співали маячани з душею. Зрештою, це вже немало.
Лівенський будинок культури продемонстрував програму більш широку та різноманітну. Тут був і традиційний вокал, і танці, і виступ у розмовному жанрі. Автору цих рядків найбільше сподобалася танцювальна постановка, у якій задіяли кілька десятків дітей різного віку. Зал також зустрів цей номер жвавими оплесками.
Соколова Балка теж одразу вирішила заволодіти прихильністю глядацького залу, тому із самого початку до мікрофону випустили маленьку крихітку, яка із почуттям проспівала пісню «Мамина сорочка». Потім були іще вокальні номери. Слухаючи їх, автор зловив себе на думці, що найпопулярнішими піснями у всіх без винятку самодіяльних артистів є «Палала» та «Дівчина-весна». Їх співають у Києві, Полтаві, Нових Санжарах. Співали і у Нехворощі. Ну що скажеш — гарні пісні, чом би й не співати? Не менш гарною є і пісня «Горобина ніч», яку також того дня виконувала одна із солісток Соколово-Балківського будинку культури. Виконувала сильно і талановито. Якби це був зал головного шоу України «Україна має талант», то судді напевно сказали б «так». А тут нагородою були лише вдячні оплески глядачів. Втім, для самодіяльного артиста і це коштує немало.
Високим був рівень виступу і представників Шедієвого. Вони дивували публіку ритмічними танцями, запалювали енергійними піснями та веселили смішними сценками. Взагалі артисти цього села приємно здивували автора — костюми були яскравими, танцюристки — майстерними та симпатичними, а вокал співачок — оригінальним та якісним..
Останніми виступали господарі — нехворощами. Від них завжди очікуєш чогось яскравого та цікавого. Адже не секрет, що у цьому селі рівень культури поки що на порядок вищий, ніж у ближчих сусідів. Тут і співами, і танцями займаються давно і майже професійно. Нехворощани брали публіку вокалом — і сольним, і дуетами. Сподобалися глядачам і веселі гуморески у виконанні місцевої самодіяльної актриси розмовного жанру. Не гіршими були і танці представників Нехворощі. Хореографія була досить високого рівня, костюми — високої якості, а танець заслужив гучні на оплески. Наприкінці свого виступу нехворощанами на правах господарів презентували членам журі горщик пухких місцевих вареників.
Від імені журі за смачний презент подякував заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник. Він же пообіцяв, що кращі учасники кущових оглядів пізніше візьмуть участь у районному, а потім і обласному огляді художньої самодіяльності.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації