Вхід | Реєстрація

Дві години естетики

Дві години естетики
Минулої п’ятниці у Новосанжарській музичній школі пройшов традиційний звітний концерт викладачів та вихованців закладу
Класичний концерт для Нових Санжар річ доволі рідкісна, якщо не сказати — унікальна. Шанувальникам класичної музики лишається сподіватися на нечасті візити до селища обласної філармонії. А ще — чекати щорічного звітного концерту у музичній школі. На ньому можна почути справжню музику на будь-який смак у виконанні як юних учнів школи, так і вже досвідчених та маститих викладачів.
Тому не дивно, що вже за десять хвилин до початку концерту, актовий зал музичної школи був заповнений повністю. На обличчях глядачів читалося нетерпляче очікування — ну що ж нам покажуть сьогодні? І організатори концерту вкотре не розчарували свого глядача. Після першого виступу, коли на сцену вийшов цілий духовий оркестр, у залі створилася атмосфера, у якій було дуже комфортно слухати музику, яка йшла зі сцени. Музичні інструменти змінювалися і за якусь мить навзамін скрипці вже звучав акордеон, а його, у свою чергу, змінювала труба. Зал тільки встигав видихнути після майстерної гри на фортепіано, як доводилося знову затамовувати подих і дослухатись до чарівного звучання струн бандури. Коли замовкають музичні інструменти, зі сцени звучать живі голоси учнів та викладачів школи, які радують глядачів хоровим співом.
А потім нові і нові виступи. Цікаві та приємні для слуху поєднання, як то — скрипка і бандура, які хочеться слухати і слухати. Коли у душі виникає щось таке незрозуміле, невимовне, але дуже піднесене. Такі відчуття викликає лише жива класична музика. І як апогей піднесення — душевний спів під бандуру, який одразу відносить глядачів на кілька століть назад у минуле. І зникає ця зала разом зі стільцями, і сцена із фортепіано і кулісами, і глядачів відносить кудись на береги Дніпра часів Шевченка, чи, може, Хмельницького. І хочеться лишитися там на довше, подивитися на плин води, побачити у ній віддзеркалення неба і до безкінечності слухати ці мелодійні звуки, які народжуються нібито не у музичному інструменті, а просто живуть тут — у цьому створеному ними ж світі. Але мелодія закінчується і глядачі повертаються до залу, щоб подякувати бандуристці оплесками за цю незвичайну мандрівку.
За дві години, проведених у залі, глядачам вдалося отримати справжнє естетичне задоволення, яке вже не могли зіпсувати ні щоденні проблеми, ні постійна криза, ні прохолодний весняний дощ за вікном музичної школи. Тому оплески глядачів після закінчення концерту були цілком щирими та заслуженими. Сподобалися виступи і представникам від влади — заступнику голови РДА Івану Солодовнику та начальнику районного відділу культури Зінаїді Киричок. Вони від імені глядачів подякували за отримане задоволення директору музичної школи Ірині Сергєєвій та усім учасникам концерту. Дякували артистам і глядачі, які залишали концертну залу. На їхніх обличчях можна було побачити легкий сум — через те, що дві години естетики, на жаль, скінчились.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації