Вхід | Реєстрація

«Пожежник спить — держава багатіє!»

«Пожежник спить — держава багатіє!»
У Новосанжарському БДЮТ минулого тижня пройшов щорічний конкурс дружин юних пожежників.
Традиційно у квітні до Нових Санжар з’їжджаються кращі команди «ДЮП». Вони демонструють своїм колегам та членам журі знання з протипожежної безпеки. А також за підсумками конкурсу визначають кращу команду, яка потім захищає честь району на зональних та обласних змаганнях.
Перед початком виступів, знову ж таки за доброю традицією, команд-учасниць привітали начальник районного відділу освіти Микола Таран та начальник районного відділу МНС Юрій Шило. Зокрема, Микола Григорович побажав учасникам, якщо і запалювати, то лише талантами і тільки на сцені.
Після цього розпочалася, власне, конкурсна програма. Доки одні учасники команд малювали інформаційні протипожежні плакати, їх товариші на сцені розважали глядачів своїми виступами. Команди ставили сценки, співали пісень та розповідали вірші про безпечне поводження із вогнем та протидію пожежам. Виступи були різними. Деякі — відверто нудними, деякі — цікавими і захопливими. Традиційно енергійно та запально виступали «дюпівці» з Полузір’я. Приємно здивували і автора, і глядачів у залі дівчата з команди Великого Кобелячка. Їх сценка про дівчинку Машу та Бабу Ягу-пожежника була і смішною, і цікавою водночас.
Взагалі, сміху на сцені та у залі вистачало. Адже учасники команд у своїх виступах часто не злісно підсміювались із пожежників. То у останніх води у бочці немає, то бензин дорогою закінчується. Пролунав зі сцени і усім відомий вислів: «Пожежник спить — держава багатіє». Він, при усій своїй кумедності, є справді істинним. Адже, якщо пожежник спокійно спить, то це значить, що ніде в цей час не горить ліс, не палає будинок, не чадіє матрац від кинутого недопалку. Але якщо щось подібне станеться, будьте певні — пожежник обов’язково прокинеться і прийде на допомогу. Саме про це та про багато іншого говорили зі сцени команди. А учасники команди з Новосанжарського НВК не лише говорили, але й показували. Зокрема, за кілька хвилин вони продемонстрували зі сцени усі попереджувальні та інформаційні знаки, які потрібні для того, щоб не розгубитися у критичній ситуації. Окрім демонстрації серозної інформації, команда НВК не забувала і запалювати зал. Так їх танок на костурах під час пожежі у лікарні був справді шаленим і видовищним.
Після закінчення виступів журі оцінило кожну команду. І за підсумками цьогорічного конкурсу переможцем стала команда Новосанжарського НВК «Янголи фортуни». Саме вона представлятиме наш район на зональному конкурсі ДЮП у Кобеляках.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації