Вхід | Реєстрація

За знання правил учням подарували велосипед

30-го квітня на центральному стадіоні Нових Санжар відбувся районний конкурс юних інспекторів руху, який зібрав понад сотню школярів із усього району.
Уже традиційний конкурс завжди викликає ажіотаж серед учнів. Адже у його рамках можна показати не лише свої теоретичні знання, але і вправність у їзді на велосипеді, майстерність регулювальника та вміння орієнтуватись у складній дорожній ситуації. Як і кожного року, школярі здавали своєрідний іспит зі знання правил дорожнього руху справжньому інспектору ДАЇ. Він розставляв на картонному макеті проїжджої частини модельки різних автівок, а учасники команди мали назвати черговість проїзду перехрестя кожною з них.
— Ось їде «швидка» допомога із ввімкнутою мигалкою — везуть жінку народжувати. Ти її повинен пропустити чи ні? — усміхаючись, запитує інспектор, — Повинен, кажеш? А за ними її чоловік їде на легковикові, також поспішає, щоб встигнути на пологи. Його теж треба пропустити?
Учасники полузірської команди на жарти весело сміються, але із теми не збиваються — відповідають правильно. І отримують заслужені бали. У цей же час дівчина із Новосанжарського НВК на велосипеді проїжджає по дощечках та акуратно заїжджає у ворота – здає своєрідний тест на водіння. Учасники із інших шкіл займаються паперовою справою — відповідають на білети. А інші конкурсанти у цей час на сцені актового залу Новосанжарського НВК демонструють сценки на тему дорожнього руху та безпеки на дорозі. По цьому своєрідному конкурсному колові проходять усі команди-учасниці, які за довгі чотири години знову вишиковуються на біговій доріжці стадіону. Щоправда, не всі, а лише ті, кому вдалося посісти призові місця. Перед церемонією нагородження проходить швидкий і рясний весняний дощ, який, втім, конкурсантів аніскільки не лякає.
Із вдалими виступами вітає учасників команд-призерів начальник районного відділу освіти Микола Таран. Він вручає грамоти переможцям та призерам конкурсу. Перше місце серед шкіл І-ІІ ступенів займає зачепилівська школа, друге – пологівська і третє – шедіївська школи. У змаганні серед шкіл І-ІІІ ступенів третіми стають крутобалківські школярі, другими – полузірські та першими – учасники команди Новосанжарського НВК. Кожна з команд отримує призи від спонсорів проведення конкурсу – Полтавської газонафтової компанії. Одним школярам дістається набір м’ячів для різних видів спорту, іншим – казанок, у якому можна готувати у польових умовах кашу чи юшку. А переможці змагань отримують найдорожчий приз – спортивний велосипед. Новосанжарські учні радісно посміхаються і урочисто обіцяють, що наступного року техніку водіння будуть здавати на новому двоколісному транспорті.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації