Вхід | Реєстрація

Оптом дешевше?

Оптом дешевше?
Тенденція створення мережі оптових ринків для сільгоспвиробників – справа державна. Нещодавно неподалік Києва виріс один з найбільших в Європі гігантів опту – ринок «Столичний», де виробники реалізовують м’ясо, овочі, фрукти та інші сільгосппродукти. Площа «Столичного» – 140 га, але, порівняно з найбільшим у світі оптовим ринком, український – зовсім малюк, бо оптовий ринок Пекіна займає понад 500 га.
У Кременчуці, звісно, площу майбутнього ринку не міряють сотнями гектарів, але про те, що оптовий ринок буде, вже заявляють однозначно.
За словами начальника міського управління торгівлі Людмили Жорняк, новий ринок відкриють через 2-3 роки, він покращить ситуацію з цінами на сільгосппродукти:
— Роздрібні ціни мають стати дешевшими, це закономірність.
Планується, що виробники з села матимуть свою торговельну площу, але найважливіше, що для такого ринку потрібні сховища та спеціальні приміщення для зберігання овочів і фруктів.
Наразі ще не вирішено, де розташується новий ринок, адже одна з головних умов – зручні під’їзні шляхи.
А поки що кременчужани мають можливість купувати сільгосппродукцію з перших рук на оптовій базі по вул. Московській під час так званих Днів фермера. Наразі ця торгівля призупинена, але з початку вересня традиція поновиться, – запевняють у відділі торгівлі мерії.

Трасовий товар
На великих автотрасах вирує жвава торгівля. Селянам вигідніше дешевше продати вирощену продукцію біля дороги, ніж заплатити мінімум
20 грн, щоб відвезти її на ринок до міста.
У центрі с. Погреби Глобинського району щодня вирує торгівля: тут можна купити абрикоси, картоплю, кукурудзу, помідори, огірки, кабачки, яблука, дині, перець, моркву. Рух жвавий, адже це відрізок дороги «Кременчук – Хорол». Ще й перехрестя доріг, бо тут пролягають напрямки до Градизька, а також до с. Майбородівка Кременчуцького району.
Продавці Iван Середа та Світлана Мамка кажуть, що нехай це і невелика, але надбавка до сімейного бюджету. Проте часто трапляється так, що час для торгівлі не завжди вдалий – просидівши майже цілий день, свій товар доводиться нести назад додому. Тому нерідко селяни поступаються в ціні покупцям. Продавці помітили, що часто їхню продукцію купують кременчужани, які їдуть на дачі або повертаються назад у місто.
Селяни розповідають, що днями перекупники закуповували в них абрикоси по 15 грн/відро. Продукцію везуть до Сум та Глухова, там продають дорожче.

Автор: Лариса Гориславець, В. Коноваленко, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2011, 12:43 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації