Вхід | Реєстрація

«Хто, куди і як ті гроші закопував — понятно!»

«Хто, куди і як ті гроші закопував — понятно!»
Ситуація із зачепилівським полігоном твердих побутових відходів практично зайшла у глухий кут. Вихід із нього минулого тижня шукали депутати обласної ради.
Минулого тижня у Нових Санжарах проходило виїзне засідання «екологічної» комісії обласної ради під головуванням Героя України Тетяни Корост. Головним питанням, яке безпосередньо стосувалося Нових Санжар і усього району, було відкриття новозбудованого полігону твердих побутових відходів.
Тетяна Корост коротко ознайомила присутніх із ситуацією, що склалася навколо полігону. У 2010-му році його добудували. І навіть отримали на нього сертифікат. Але ввести у експлуатацію до сих пір не змогли. Тому що для експлуатації полігону не вистачає багатьох важливих складових. Їх просто викинули із так званого пускового проекту.
— Ви викинули якраз те, що потрібно для експлуатації полігону! — закинув представнику обласного управління капітального будівництва (ОУКБ) голова районної ради Володимир Левицький. — Там немає електроенергії, відсутня друга карта, з якої можна було б брати землю, немає бульдозера. Без усього цього ми, якщо запустимо полігон, за рік його засиплемо сміттям і закриємо!
На диво, представник ОУКБ був надзвичайно спокійним та впевненим у собі:
— Ми, коли здавали цей об’єкт, були переконані, що його можна експлуатувати із наявними технічними можливостями. І так само думаємо зараз!
— Та як же ми його можемо експлуатувати, коли у котловані навіть дороги немає? — разом обурювались Володимир Левицький та голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, — Там же після дощу техніка провалиться і все! Там же плити повинні лежати!
Підтримав керівників району і Зачепилівський сільський голова Михайло Заріцький. Він розповів, як на будівництво полігону дали спочатку 162 тисячі гривень, потім — через кілька років — на завершення будівництва — вже понад 1 мільйон. Але і цих коштів на доведення полігону до потрібних норм не вистачило. При цьому, як зазначив сільський голова, під час будівництва усі зауваження сільської ради ігнорувалися. Так, фактично незавершений об’єкт і здали.
Резюмувала усі виступи Тетяна Корост:
— Хто, куди і як ті гроші закопував — понятно. Їх уже закопали. Зараз треба думати, як цю ситуацію вирішити і якнайшвидше. Треба порахувати — скільки коштуватиме доведення полігону до стану готовності. Як кажуть, яка ціна питання?
Присутні на засіданні комісії зійшлися на тому, що потрібно провести зміни до проекту, включити у нього усе те, що було необґрунтовано викинуте (електроенергію, бульдозер, другу карту) і потім прохати у обласної ради грошей на усе це. Замовити проект доручили сільській раді. Після того, як кабінетне засідання комісії закінчилось, депутати обласної ради мали можливість проїхатись до Зачепилівки і на власні очі побачити новий полігон — із усіма його наявними мінусами. Чи встигнуть їх усунути і запустити полігон вже у цьому році — поки що питання без відповіді.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2011, 12:24 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації