Вхід | Реєстрація

Мідянівку вітали «артісти з города»

Мідянівку вітали «артісти з города»
Минулої суботи жителі Мідянівки та ближніх сіл зібралися для святкування Дня села. Якщо згадати, що в селах проживає шістсот п’ятдесят чоловік, то на початок свята прийшло близько ста людей.
За дві години до початку концерту відбувся футбольний турнір. У ньому змагалися дві команди від футбольного клубу «Урожай»: «Молодь» та «Ветерани». Традиційно гра тривала 90 хвилин. Та все ж, з рівними силами «Молодь» взяла гору над «Ветеранами» з рахунком 10:0. «Ми грали по совісті», — з посмішкою після матчу розповіли футболісти «Молоді».
Так як сам концерт проходив на футбольному полі під пекельним сонцем, то всі присутні шукали можливість зайняти «найпрестижніші» місця в тіні. Коли розпочалося святкування, першим узяв слово селищний голова Сергій Кобель. Він не тільки привітав присутніх, а й познайомив усіх з історією села, яку він взяв із історичної довідки та із розповідей людей. З його слів, історія сіл Золотарівської сільської ради бере свій початок з кінця XVIII століття. Ці населені пункти називаються відповідно за іменами їх власників-панів: Золотаря, Мідянова та Ганжів. Місцева сільська рада утворена ще у 1920 році. Вона називається Золотарівською, хоча центральним населеним пунктом є Мідянівка. А з 23-го року вона ввійшла до складу Кобеляцького району. Наостанок побажав жити сьогоденням та піклуватися про свою родину та село.
— Стало традицією у цей день святкувати День села, — каже Сергій Андрійович, — і відстань два-три кілометри між селами не повинна стояти нам на заваді. А дух суперництва хай буде присутнім лише на спортивному майданчику.
Далі взяли слово ведучі, які привітали багатодітні родини, яких, до речі, у селі дев’ять. Серед них є і матері-героїні, які народили та виховали по п’ятеро дітей. Також не оминули увагою і найстаршу жительку Мідянівки Ольгу Бойко. Їй цього року виповнилося 100 років. Так як сама вона прийти не змогла, поздоровлення з квітами прийняла її донька. Згадали і Велику Вітчизняну війну. З ветеранів на території сільської ради залишився лише один — Борис Мороз. А пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання. Згадали і воїнів-афганців, яких уже також немає серед живих.
Для всіх присутніх співали «артісти з города». Так назвала кобеляцьких артистів бабуся в яскравій хустині, що стояла неподалік від нас. І коли на сцені з’явилися «Кобеляцькі джерела», всім було не до суму: хтось аплодував та підспівував, а дехто рвався до танку.
Після невеликої концертної програми розпочалися спортивні змагання, організовані РО ВФСТ «Колос». У командах брали участь лише жителі ближніх сіл. Незважаючи на дух суперництва, вони отримали велике задоволення від змагань. Незабаром всіх запросили на смачну юшку та на розіграш лотереї. На завершення влаштували дискотеку, яка тривала до самої ночі. А яскравим фіналом став святковий фейєрверк.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2011, 14:46 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації