Вхід | Реєстрація

Свято-Миколаївський храм відвідала ікона Андрія Первозванного

Свято-Миколаївський храм відвідала ікона Андрія Первозванного
У суботу близько четвертої години вечора біля Свято-Миколаївського храму зібралося багато людей різного віку. Тут були і літні жінки, і молоді мами з дітками. Усі чекали та обговорювали одне: прибуття чудотворної ікони святого апостола Андрія Первозванного з частинками мощей угодників Божих.
Ця ікона йде хресним ходом із Києво-Печерської Лаври в Кафедральний Собор Грузинської православної церкви святої Трійці у Тбілісі. Вона також відвідає Росію, Білорусь, Молдову, Румунію, Болгарію, Сербію, Хорватію та Грецію, а саме — місто Патри, де, за легендою, прийняв мученицьку смерть святий апостол Андрій Первозванний. І тільки після цього буде переправлена до Грузії. Хресний хід розпочався 11 січня 2007 року. За цей час ікона відвідала 20 єпархій України та майже 700 храмів. Святиня відрізняється від інших способом виготовлення. Вона вирізьблена з дерева, а не намальована фарбами. Її автор Сергій Богданов. Виготовленням ікон Сергій займається уже десять років. Вважає це Божим даром, від якого не можна відмовлятися, оскільки так ти відмовляєшся від Бога. Після створення першої ікони Сергій дав обіцянку, що вирізьбить ще 12 та подарує їх різним храмам. Ікона святого Андрія Первозванного — двадцять перша у його колекції. І вона подорожує Україною вже майже три роки. Разом із Сергієм подорожують його дружина та товариш. Загалом вони планують пройти хоча б частину того, що пройшов апостол Андрій.
У Свято-Миколаївському храмі ікону зустрічали з усіма почестями під гучні дзвони. Після чого було відслужено молебень. Цього дня у храмі зібралося багато прихожан. Кожен прийшов зі своїми проблемами, якими у щирій молитві поділився зі святим апостолом. Дивлячись на різьблений образ Андрія Первозванного, можна побачити велику кількість прикрас: ланцюжків, каблучок та хрестиків. Залишили їх віруючі люди, приклавшись до ікони, від якої згодом отримали зцілення. У Свято-Миколаївському храмі ікона пробула два дні: неділю та вівторок. У понеділок вона побувала у селах Кобеляцького району. А в середу ікона вирушила далі.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2011, 15:55 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації