Вхід | Реєстрація

Полтавські школи незабаром перейдуть на однозмінне навчання

Полтавські школи незабаром перейдуть на однозмінне навчання
Освітяни Полтави цьогоріч працюватимуть над переходом усіх навчальних закладів міста на однозмінне навчання. Про це, зокрема, йшлося на серпневій педагогічній конференції у Полтавському палаці дитячої та юнацької творчості, яку назвали «Освіта Полтави на межі десятиріч».
Заступник начальника управління освіти Наталя Дорохова проаналізувала досягнення і проблеми. Освітяни говорили про завдання на новий учбовий рік, зокрема, про програму розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт».
Так, учителі готуються до впровадження оновленого державного стандарту початкової освіти - іноземну мову вивчатимуть з 1-го класу, інформатику - з 2-го, у 1-4 класах введуть курс «Природознавство».
У школах і дитсадках запровадять енергозберігаючі заходи.
Нині у 54-х дошкільних закладах Полтави виховується близько 9,8 тис. дітей. Лише в 2011 році відкрилося 9 додаткових груп.
До перших класів набрали понад 2,5 тис. учнів.
Усього новий навчальний рік розпочнуть близько 26 тис. учнів.
Привітали освітян міський голова Олександр Мамай, заступник голови ОДА Олександр Коваль та інші високопосадовці.
Основною особливістю 2011-2012 навчального року є зміна в структурі, пов'язана з проведенням в Україні Євро-2012, прискореним закінченням навчання (до травня) та ущільненням навчального процесу.
Серед основних завдань освітян також 100-відсотокове охоплення  дітей 5-річного віку різними формами дошкільної освіти,  розвиток мережі дошкільних закладів та груп; підвищення якості природничо-математичної освіти; 100% володіння вчителями інформаційно-комунікаційними технологіями; зміцнення здоров'я дітей через залучення учнів, педагогів, батьків до занять фізкультурою і спортом (2012 рік оголошений Роком спорту та здорового способу життя);
Під час конференції відзнаки Президента України - ювілейні медалі «20 років незалежності України» вручили 2 педагогам: Тетяні Шиманській, вчителю математики Полтавської гімназії №17, та Ларисі Хилименко, завідуючій Полтавським ДНЗ№17 «Школа здоров'я».
А міський голова Полтави нагородив Подяками міського голови, у тому числі двома із врученням нагрудного знака, двадцятьох педагогів міста.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 серпня 2011, 15:36 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації