Вхід | Реєстрація

День державного Прапора у вишиванках

День державного Прапора у вишиванках
23 серпня Україна святкувала День державного Прапора. У Кобеляках урочистості пройшли біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Зранку по обидві сторони вулиці Касьяна зійшлися глядачі. На багатьох можна було побачити вишивані сорочки та народні костюми.
Присутні скаржились, що вулицю на час свята не перекрили. Адже по дорозі постійно їздили автомобілі. А глядачі вимушені були стояти обабіч дороги. Та свято розпочалось, і всі потихеньку згуртувалися докупи. Першими запросили до слова представників районної та місцевої влади.
— Кожна нація, розбудовуючи державу, обирає символи своєї єдності, сили, свободи та честі, — каже перший заступник голови районної держадміністрації Михайло Рудич. — Найбільш шанованим серед них є державний Прапор України. Український прапор — це наш історичний дух, наша совість і незламність. Сьогодні біля пам’ятника українському Кобзареві ми підняли державний Прапор України на знак шани до символіки незалежної України. Надіюсь, що кожен із присутніх винесе у своїй душі частинку національного духу та єдності навколо символів, які уособлюють нашу незалежну державу, — каже Михайло Олександрович.
Міський голова Олександр Ісип також привітав усіх зі святом:
 — Сьогодні ми святкуємо День державного Прапора. А завтра — вихідний, День Незалежності. Це фактично день народження нашої держави,  — каже Олександр Михайлович. — Усі розуміють, що Україна — молода держава, але її символи показують усьому світу, що українці — споконвічний сильний народ. Сьогодні культура нашого народу шириться по всіх континентах нашої планети.
Завершив Олександр Ісип свій виступ словами українського поета Леоніда Тереховича: «Куди б мене не закидала доля, в синівськім серці бережу щомить жовто-гарячу золотавість поля та неба українського блакить…»
Далі слово взяла начальник відділу паспортної реєстраційної та міграційної роботи Кобеляцького районного відділу Юлія Котенко. Вона привітала всіх зі святом, особливо молодь. Адже цього дня доброю традицією у нашому районі та у всій Україні стало урочисте вручення паспортів. Саме в цей день семеро юних громадян України отримали документ, що підтверджує належність до громадянства України.
На завершення кобеляцькі артисти подарували декілька концертних номерів, а поетеса Юлія Савченко зачитала власного вірша під назвою «Портрет Незалежності». І під державний Гімн святкування Дня державного Прапора закінчилось.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 вересня 2011, 18:16 | Кобеляки |
1. New York / 6 вересня 2011, 17:41
біля пам’ятника українському Кобзареві ми підняли державний Прапор

Ніколи не міг зрозуміти, чому Шевченка називають кобзарем. Чому не гітаристом або барабанщиком? До цих інструментів він має таке саме відношення, як і до кобзи.
2. Сергій / 6 вересня 2011, 18:54
Його так звуть бо збірка його творів так називалася "Кобзар"
3. New York / 6 вересня 2011, 19:00
2. Сергій пише:
«збірка його творів так називалася "Кобзар"»

А-а-а-а, ну тоді логічно. )))
У нього ще картина є, "Катерина" називається.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації