Вхід | Реєстрація

Святкували і клялися

Святкували і клялися
А у нас сьогодні свято! Знову музика луна.
Ми зібралися всі разом  і святкуєм День села!
В Орлику вже стало доброю традицією відзначати день села 28 серпня. Цього року,  як завжди, святкування відбувалося в центрі села. На нашому спільному святі були присутні жителі та гості.
Урочисту частину відкрила сільський голова Валентина Богомаз, яка привітала своїх односельців та ознайомила присутніх з цікавими історичними фактами виникнення та розвитку села Орлик.
Як стало відомо, для багатьох відомих людей наш край був колискою дитинства. Серед них є видатні вчені: вчений-ентомолог П.І.Сусідко, доктор медичних наук В.Л.Невідник, доктор біологічних наук  Г.Р. Пікуш, Герой Соціалістичної Праці С.С.Головко, народна артистка УРСР Т.О.Гриценко, архітектор Д.Г. Сосновий,   кандидат біологічних наук П.П.Ворон, письменник Д.В.Ткач.
Привітання з нагоди Дня села приймали від заступника голови РДА Михайла Рудича, який завжди є бажаним гостем у селі.
Для глядачів представлені виставка вишиваних рушників Олександри Петрусь та фотовиставка «Село у фотографіях»,  яку підготувала секретар ради Галина Дудка.
Святкове привітання односельці отримали від школярів та молоді села. На розгляд гостей була представлена сценка - концерт, зміст якої побудований на тому, як зустрілися дві куми — сільська Манька (Таня Єлісєєва) і  міська Аграфєна (Іра Бондаренко) та у своїй розмові вирішували, чи стираються «грані» між містом та селом. Як тільки не доказувала міська Гапка, що в містах цивілізація, а наша Манька так і сипала прізвищами односельців, які проявили себе в різних галузях. Загалом було названо майже 300 прізвищ. Згадувались наймолодші та найстарші жителі, хлопці, які служать в армії, багатодітні родини, кращі господарі, жіночки, які кохаються в квітах, майстри, які мають золоті руки, вчителі, продавці, медики, поштарі, спортсмени та інші. І для всіх названих категорій населення звучали пісні, які замовляли по телефону до імпровізованої радіо-студії у «Стіл замовлень», де на дзвінки відповідала Сахно Мирослава. А пісні звучали у виконанні Артема Шмигленка, Юлії Твердохліб, Івана Ковриги, Олександра Мостового, Ірини Бондаренко та Тані Єлісєєвої. Проводились за участю присутніх різні конкурси. До сільської Книги рекордів Орлика занесені цьогорічні рекордсмени: в номінації  «КУЛАЧИЩЕ-2011» та «НІЖКА СВІТОВОГО СТАНДАРТУ» — Микола Діяконенко, «ОСИНА ТАЛІЯ» — Інна Кравченко,  «МІС ДОБРОТНІСТЬ» —  Надія Квачко, «ПОПЕЛЮШКА» — Єлизавета Ісаєнко, «БАЖАНА НЕВІСТКА» — Юлія Твердохліб, «ЛАГІДНА СВЕКРУХА» — Ірина Агапова, «НАЙТУРБОТЛИВІША ТЕЩА» — Валентина Козюра; у номінації «МАЧО» визнано двох переможців — Артема Шмигленка та Івана Ковригу. Усім вручено пам’ятні грамоти.
Закінчилось святкове привітання клятвою, яку охоче дали односельці :
«На честь свята села ми сьогодні гульнемо? Клянемось!
Ну, а завтра зрання ми на працю вернемось? Клянемось!
За чудовий цей день ми сьогодні нап’ємось? Клянемось!
І на радість велику без бійок, без травм обійдемось? Кланемось!
Тож давайте дану клятву не забувати,
І за наше квітуче село повні чари піднімати!»

Після святкової частини Людмила Гречин провела розіграш спринт-лотереї. А поки йшов концерт, на багаттях готувались і запашна юшка, і  польова каша, і, звісно ж, смажились шашлики.
На сільському стадіоні проводились спортивні змагання та футбол, а ввечері — святкова дискотека.

Автор: Вікторія БІЛІЧЕНКО, завідуюча Орлицькою СБФ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2011, 13:21 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації