Вхід | Реєстрація

Літо закінчилось, пора навчатись…

Літо закінчилось, пора навчатись…
Гучним дзвоником зустрічали в Кобеляцькій загальноосвітній школі №2 початок нового навчального року. Розкішні бантики, кульки і квіти заполонили шкільний двір. Для багатьох  дітлахів День знань став першим у їх шкільному житті.
Цьогорічне перше вересня було подвійним святом для школи. Адже, крім Дня знань, школі цього року виповнилось 35 років. Першою з цим привітала школярів директор Світлана Грінько.
— Традиційно складається так, що Перше вересня — свято багатьох людей: батьків, дітей та вчителів, — каже Світлана Юріївна. — Це свято квітів, посмішок та радості. А разом із тим — це свято хвилювання. Ми тепло і радісно вітаємо всіх, хто прибув сьогодні на свято. І я дуже хочу, щоб у нашій родині складалося все дуже добре. Та для цього треба гарно потрудитися. Я щиро вдячна батькам та педагогічному колективу, які створили всі умови для того, щоб наші діти отримували якісні знання. Особливе вітальне слово хочу сказати маленьким першокласникам. За роки свого керування у цій школі я бачу вперше таких маленьких діток. Вони дуже хвилюються і, мабуть, ще не розуміють, куди прийшли і що на них чекає попереду.
Наостанок, Світлана Юріївна побажала дітям, щоб їхні очі завжди горіли так само, як цього дня, і щоб їм завжди хотілося йти до школи.
На свято завітали і гості. Одним з них був перший заступник голови районної державної адміністрації Михайло Рудич.
— З року в рік ми підтримуємо гарну традицію зустрічати перше вересня як велике і радісне всенародне свято. Цього дня у Кобеляцькому районі відкрили двері 39 загальноосвітніх шкіл, у яких навчатимуться 4374 учні. Шкільну сім’ю поповнять 369 першокласників. Керівництво району докладає всіх зусиль, щоб система освіти стабільно розвивалася і працювала. Для того, щоб наші діти прийшли у нові відремонтовані школи, світлі та просторі класи, ми знайшли можливість виділити з районного бюджету на проведення ремонтних робіт 260 тисяч гривень. Та на проведення капітальних ремонтних робіт 240 тисяч гривень.
Не забув Михайло Олександрович і про сюрприз. Після вітальних слів він передав школі спортивну форму з надією, що це допоможе дітям бути першими у змаганнях.
А міський голова Олександр Ісип побажав усім присутнім терпіння, наснаги та бажання працювати.
— Ми підтримуємо всі починання школи, — каже Олександр Михайлович. — Директор і весь педколектив зробили надзвичайно багато, щоб підготувати школу до нового навчального року. Тож ми сподіваємося, що учні, які навчатимуться у цій школі будуть найкращими та найсильнішими в Полтавській області та у всій Україні.
Далі маленькі першокласники розказали вірші і отримали свої перші букварі, які ще довго розглядали, тримаючи у руках. Після свята всі розійшлися по класних кімнатах. Там на них чекав перший урок, присвячений 20-річниці Незалежності України. Попри значне хвилювання, дехто з першокласників нам зізналися, що до навчання готувались серйозно і мають далекосяжні плани. А от старші школярі намагатимуться якомога довше насолоджуватись безтурботністю шкільного життя.
А у дитячому садку № 2 «Золотий півник» свято було менш офіціозним. Із самого початку дітей і батьків привітала зі святом завідуюча Любов Старостіна.
— Сьогодні справжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності, — каже Любов Михайлівна. — Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання та нових звершень. Бажаю всім вихованцям нашого дитсадка підкорити нові вершини знань. Адже наші дітки найкращі! Нехай цьогорічний першовересень буде сонячним, несе добрий настрій у кожну родину!
У святковий зал зайшли найстарші діти, для яких перше вересня у дитсадку останнє. У кожного в руках були різнокольорові кульки. Вони виступили перед меншими з невеликим концертом. Далі батьки і діти розійшлися по своїх групових кімнатах.
— Літо закінчилось, пора навчатись, — з сумом зауважила одна з дівчаток, виходячи з залу.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 вересня 2011, 18:47 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації