Вхід | Реєстрація

До дня народження Драгоманова в Гадячі відкриють меморіальний комплекс

До дня народження Драгоманова в Гадячі відкриють меморіальний комплекс
До 170-річчя з дня народження українського публіциста, історика, філософа, економіста, літературознавеця та фольклориста Михайла Драгоманова Полтавщина готує низку заходів.
Як стало відомо під час організаційної наради  в облдержадміністрації, основні з них пройдуть у Гадячі, де народився видатний земляк.
29 вересня запланували там науково-практичну конференцію на тему: «Видатний син українського народу» за участю науковців провідних вишів Києва та Полтави.
Цього ж дня урочисто покладуть квіти  до пам'ятного знака  на місці, де знаходився будинок Драгоманових та пустять в експлуатацію теплогенераторну школи ім. Драгоманова.
Наступного дня - 30 вересня - відкриють меморіальний комплекс урочища «Зелений гай». Там встановлять альтанку та проведуть культурно-мистецьке свято.
На приміщенні школи, де навчався Драгоманов, встановлять меморіальну дошку вартісю в 3 тис. грн.
До проведення  мистецько-виставкових та екскурсійно-пізнавальних заходів долучаться представники всієї області.
Під час обговорення в ОДА не залишилась поза увагою  технічна сторона оформлення заходів.
Зокрема, заступник голови - керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко дав доручення стосовно належного освітлення місцевості, де святкуватимуть.
Заступник голови Гадяцької РДА  Микола Березенко продемонстрував присутнім на нараді сувенірну продукцію, спеціально виготовлену до названої дати.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2011, 11:49 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації