Вхід | Реєстрація

Урожай картоплі б’є рекорди

Урожай картоплі б’є рекорди
З кінця серпня у нас розпочинається збір урожаю картоплі. Традиційно господарі намагаються встигнути завершити роботи до початку сезону дощів. Серед городніх культур картопля вже давно зайняла особливе місце. Під її посадку щороку відводяться значні площі на дачних та присадибних ділянках. І не секрет, що при вирощуванні «другого хліба» більшість городників прикладають колосальну фізичну працю та ще й витрачають немалі гроші на придбання органічних і мінеральних добрив та хімікатів.
Експерти відзначають, що врожай картоплі може стати рекордним в цьому році – 1 млн. тонн.
Українцям доведеться самим їсти картоплю, оскільки ні до Росії, ні в Європу не вдасться експортувати частину врожаю.

Чи задоволені гадячани цьогорічним врожаєм картоплі і яким сортам надали перевагу?

Людмила: - Цьогорічним врожаєм дуже задоволена. Я сама з Гадяча, а город садимо у Плішивці. Садила «Санту», «Славянку», то дуже гарна. На розвід посадила «Бела Россу». Відро посадила, а п’ятеро вибрала, і якість її гарна.
Тетяна: - Проти минулого року цьогорічний урожай кращий. Які сорти саджали, я не в курсі, та по кількості й по якості картопля краща. У нас в минулому році було дуже багато поїденої і гнилої, у цьому році картопля прямо одна в одну.
Юрій: - У цьому році надали перевагу «Санті». А садили і «Бела Россу» і «Славянку», та найкраще вродила «Санта». А взагалі врожай гарний. Наступного року ще не знаю, якому сорту надамо перевагу, можливо, «Бела Россі».
Жінка, продавець картоплі (не назвалася): - Картопля у цьому році дуже гарна. Я садила «Бела Россу», «Бета Пікасо», «Альвару», «Лабадію».Жінка, продавець картоплі (не назвалася): - Картопля у цьому році дуже гарна. Я садила «Бела Россу», «Бета Пікасо», «Альвару», «Лабадію».
Світлана: - Чи задоволені врожаєм? Ой, та задоволені. От тільки думали, здамо картоплю та заплатимо за навчання дитини, а воно бачте що з цінами. «Лазили» біля неї зранку й до ночі, а у підсумку підзаробити не вдасться.
Оксана: - Чесно кажучи, за сорти не цікавилася. У бабусі картопля непогана, у мами трохи гірша. У тому році картопля була гарна, та багато поїденої було. У цьому ж році врожаєм задоволені. Вродила гарно, можливо тому, що пізно посадили.
Надія: - Садила ті сорти, які мене задовольняють. Не хочу говорити, які. Врожай непоганий. Чому ви у мене питаєте? Ідіть питайте он у інших.
Олександр: - Вам що, робити більш немає чого? Яка кому різниця, скільки у мене картоплі вродило? Нам на зиму вистачить.
Олена: - Мені картоплю передала сестра з Червонозаводського. Який сорт, не знаю, та на смак дуже смачна.
Галина Павлівна: - Слава Богу за цей рік. Бо жарко було, думали, що не буде нічого. Картопля хоч і не рясна, де який кущ, але крупна, гарна. Хватить і нам, і людям, і господарству всьому хватить.
Дмитро : - Цей рік краща бульба. Ось така (показує руками розмір з дитячий м’яч – авт.) картопля. З весни без дощів, думали, нічого не буде, а коли пішли дощі, оце така вродила. Садили «Белла Росу» і «Санту». Ну, за «Санту» скажу, що це більш ранній сорт.

Загалом, люди задоволені врожаєм. Не надто задоволені великим врожаєм ті, хто вирощував картоплю на продаж. Через кількість «постраждала» ціна. Скуповують картоплю за ціною 1,50 грн. за кілограм. У минулому ж році за кілограм давали 4,50-5,00 грн.

Автор: Спілкувалися Альона Глік та Юлія Кримовська, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 вересня 2011, 13:30 | Гадяч | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації