Вхід | Реєстрація

Перше свято за двадцять років у Лучках

Перше свято за двадцять років у Лучках
Минулої суботи жителі Лучок святкували ювілейну дату — 50 років з дня народження села. На свято зібрались майже всі його жителі.
На площі перед сільським клубом облаштували імпровізовану сцену. Біля неї на лавах зручно влаштувались жителі села. Усі без винятку святково одягнені, з квітами і гарним настроєм. А неподалік від сцени народні умільці влаштували виставку своїх виробів. Свято розпочалось о 12:00. Розпочали його лучани, що проїхались на возі, запряженому кіньми. Одягнені у народні костюми, вони співали народних пісень. У декого на плечах можна було побачити граблі. Це надавало образам неповторності і  колориту.
Першим вийшов привітати лучан сільський голова Олександр Вусатий. Він почав розповідати про історію створення села, і замовк… Публіка підтримала Олександра Павловича гучними оплесками. Та раптом він схопився за серце, його посадили на стілець. Як він сказав потім: «Щось серце прихватило».
Після нього на сцену вийшов начальник фінансового відділу райдержадміністрації Андрій Дацко.
— Свята, що відновлюються та започатковуються на території Кобеляцького району, згуртовують громади, — каже Андрій Іванович. — Як то кажуть, хто вміє святкувати, той вміє і працювати. Працюючи у бюджетній сфері, я знаю всі проблеми вашого села. Та основною проблемою є демографічна ситуація. Тому я бажаю процвітання селу Лучки і його жителям.
Далі Андрій Іванович від імені адміністрації нагородив кращих мешканців села. А сільський голова продовжив нагородження. Мабуть, не обійшли увагою жодного: від найменшого до найстаршого. Усім дарували квіти і солодкі подарунки.
Не забули вшанувати хвилиною мовчання пам’ять Великої Вітчизняної війни та загиблих у ній земляків. На жаль, учасник бойових дій Дмитро Деркач на сьогодні у селі залишився один. Йому вручили подарунок — продуктовий набір і музичне вітання від Наталії Вільхової «Ветеранам минувшей войны». Не обійшли увагою і найстаршу жительку села — Марію Попову, 1918 року народження, і найменшого — Георгія Лисенка. Для них звучали також пісенні вітання.
На завершення розіграли лотерею та поїли смачної польової каші. Усі залишились задоволені.
— Свято Дня села у нас вперше за двадцять років, — поділилися з нами лучани, — ми раді, що для нас його влаштували.

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2011, 17:37 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації