Вхід | Реєстрація

До Миргорода їде Акакій Акакійович Башмачкін

24 вересня цього року до Миргорода з виставою "Шинель" завітає Полтавський академічний обласний український музично-драматичний театр імені М.В.Гоголя. Це стало можливим завдяки підтримці благодійного фонду "Духовне відродження Батьківщини".
"Сама назва нашого фонду декларує його головну мету: відроджувати в Україні духовність. Робити ж це на прикладі творів класиків світової літератури, на нашу думку, - саме те, що треба. Миргород же обрали не випадково. Незважаючи на те, що жителі цього курортного містечка - земляки Миколи Васильовича, багато з них жодного разу не бачили театральних постановок його творів, особливо це стосується молоді. Тому спільно із полтавськими театралами і вирішили виправити цю ситуацію", - зазначив засновник фонду, депутат обласної ради Олександр Ляшенко.
Режисер же вистави - відомий полтавський актор Богдан Чернявський. Полтавці його знають як Миколу Гоголя, бо в цьому образі він і у театрі грає, і гостей на Сорочинському ярмарку зустрічає; більше того, Богдан навіть знявся у фільмі, присвяченому Миколі Гоголю, звичайно ж, у головній ролі. Як говорить Богдан, виставі більше року, однак він і досі продовжує над нею працювати, бо ще не все доведено до ідеалу. Проте це не завадило молодому режисеру засвітитися на Міжнародному театральному фестивалі "Мельпомена Таврії", який проходив у травні цього року. На цьому фестивалі свої роботи представили учасники із 22 театрів як України, так і зарубіжжя. І що не може не радувати - вистава "Шинель" тоді отримала диплом у номінації "Образно-пластичне вирішення". В одній із програм "Persona grata" радіо "Ваша хвиля" Богдан розповів: "Це просто була дипломна моя вистава; я скажу одразу, що задумувалася вона не так, як вона відбулася. На початку взагалі були думки про моно-виставу. Однак перед постановкою вистави за рік відбулося дуже багато подій у моєму житті. Поїздки до Петербурга. Спілкування з людьми, з гоголезнавцями, якісь свої емоційні чуттєві враження від Пітера, від тих дворів, у яких довелося побувати, подихати тим повітрям. І я на той момент відчув "Шинель" абсолютно сучасною історією".
А от для акторів театру це буде ще і неабияке випробування. Адже грати на батьківщині Гоголя -завжди велика відповідальність. Відбудеться вистава у палаці культури ПрАТ ЛОЗ "Миргородкурорт", де можна буде долучитися до прекрасного.

Автор: www.myrgorod.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 вересня 2011, 14:52 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації