Вхід | Реєстрація

Скоро подорожчають і сміття, і проїзд

Скоро подорожчають і сміття, і проїзд
Міськвиконком готує нове подорожчання. І таких аж два. Перше стосується нових цін на вивезення сміття з квартир та будинків. Друге - вартості проїзду у маршрутних таксі.

Сміття простіше закопати, ніж винести?
Мерія міста готує для мешканців Кременчука цікаві рішення, які мають засвідчити про покращення життя та збільшений розмір прибутків кожної родини. Головне з них стосується комунального КАТП-1628, яке не так давно озброїлося новою технікою. Це підприємство завершує процес підвищення цін для кременчужан і, відповідно, стане не таким уже збитковим для міського бюджету.
Про те, що для підвищення вартості послуги з вивезення сміття населенню та бюджетним організаціям документи готові, а відповідні дозволи на нові тарифи отримано у Полтавській обласній ціновій інспекції “Програмі плюс” розповів керівник КАТП-1626 Бахтіяр Мусурманкулов. Введуть нові ціни після затвердження регуляторного акта спеціальним рішенням міськвиконкому.
Нині мова про отримані з Полтави папери, які називаються “Аналіз регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради “Про встановлення тарифів…”
У широкому поясненні йдеться, що діючі тарифи, які затверджували у грудні 2009 року, відшкодовують фактичні витрати підприємства лише на 86,3%. А за цей час витрати КАТП-1628 зросли – збільшилася вартість пального, рівень мінімальної заробітної плати…
У підсумку інспектори з контролю за цінами дають дозвіл на підвищення вартості вивезення сміття. Тож рішення наступне. По перше – майже на 40 відсотків (на 11 гривень) зросте тариф на перевезення одного кубічного метра побутових відходів.
Одночасно на 14 відсотків (на 1 гривню) збільшується вартість тарифу захоронення сміття на Деївському звалищі.
У підсумку вартість вивезення 1 кубічного метра сміття збільшиться одразу на 12 гривень, розповіли «Програмі плюс» у міському виконавчому комітеті.
Норма накопичення відходів на людину складала у багатоповерхівках до 2,22 кубометра, у приватному секторі – 2,46 кубометра на рік.
Стара ціна – вивезення і захоронення одного куба коштувало 35,64 гривні, або 79,12 грн., за одну людину в рік.
Нова ціна на вивезення та захоронення одного кубічного метра сміття, на запровадження якої дає дозвіл обласна цінова інспекція, складає 47,77 грн.
У підсумку, за нормами накопичення, йдеться про річну плату у розмірі 105 гривень з розрахунку на одного мешканця багатоповерхівки. У приватному секторі оплата цієї ж послуги буде дещо дорожчою.
Цікаво, що зменшити розмір подорожчання, робити підвищення хоча б не на 34 відсотки, а на 25% або відмінити його чиновники міста не планують.
Цифри будуть саме такими, бо їх уже затвердила обласна цінова інспекція, куди керівники КАТП відправляли папери на перевірку.

Проїзд подорожчає
Інше з нинішньої цінової політики – незабаром подорожчає перевезення у маршрутках.
А першими, кого це стосуватиметься, будуть пасажири, які їздять маршрутами №№15-Б, 18 та 30. Далі подорожчання, якщо його підпише міський голова Олег Бабаєв, відбудеться на всіх маршрутах.
Засновник цього підприємства й директор Олександр Бідаш просив підвищити вартість проїзду до 2,5 гривень. Для цього надав спеціальні розрахунки Однак у паперах, які надав перевізник, є неточності. Тож попереднє погодження нової вартості проїзду на трьох маршрутах таке. Подорожчання можливе лише на 15 копійок – до 2,15 гривні за пасажира.

Автор: Олександр Курилов, www.rkr.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 вересня 2011, 17:20 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації