Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькому районі пройшла туристична розвідка

У Кобеляцькому районі пройшла туристична розвідка
Ця своєрідна акція була організована і проведена Полтавським обласним управлінням культури і туризму.
Її метою було ознайомлення з історичними пам’ятками та природними заповідникам Кобеляччини, а в подальшому — розробка спеціальних туристичних маршрутів. Очолювала делегацію із чотирьох десятків гостей начальник обласного Управління культури і туризму Лариса Оніщук.
У гостину до кобелячан того дня завітали представники Спілки екскурсоводів, туристичних фірм та агенцій. Програма візиту була досить насиченою. За один день гості встигли побувати у кількох музеях, у тому числі відвідали хату Олеся Гончара, побували біля знаменитої комендантівської піраміди, в туристичному комплексі «Берег», що у Світлогірському, на Січі у Григоро-Бригадирівці та в регіональному ландшафтному парку «Нижньоворсклянський».
«Нижньоворсклянський» став кінцевим пунктом «туристичної розвідки». Тут гостей зустрічали виконуючий обов’язки директора парку Микола Гергенкоп, його заступник з наукової роботи Наталія Смоляр та завідуючий районним відділом культури і туризму Володимир Проскура.
Тільки-но представники туристичної індустрії вийшли з автобуса, як їх привітали учасники художньої самодіяльності лучанського клубу. Перед гостями виступили соліст Іван Кацай та ансамбль «Ворскляночка». Зустріли туристів піснею «Чорнобривці». А далі звучали «Ніч яка місячна» та інші всенародно любимі пісні. Гості охоче підспівували. Лірику «розбавив» гуморист із Лучок Олександр Сідаш, котрий днями зайняв перше місце на конкурсі імені Леоніда Глібова. Деякі представники делегації встигли прогулятися дендропарком, закладеним на території «Нижньоворсклянського». Тут їх гідом стала Наталія Смоляр. А Микола Гергенкоп сказав: «Не буду голослівним, а, як справжній господар, запрошую до столу». А за столом гостей чекала свіжозварена рибальська юшка.
Коментуючи результати візиту, Лариса Оніщук сказала: «Думаю, що «розвідка» вдалася. На Кобеляччині є чимало місць, привабливих для туристів навіть з інших держав. На жаль, за браком часу ми не встигли полюбуватись краєвидами, якими знаменитий «Нижньоворсклянський». Що ж, приїдемо ще раз».

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2011, 11:18 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації