Вхід | Реєстрація

На святі в Руденківці співали усі

На святі в Руденківці співали усі
23-го вересня у центрі села відзначали День визволення та День сільської громади.
Раніше День села у Руденківці не святкували. А цього року вирішили покінчити із цією традицією несвяткування. Щоправда, звичайним Днем села вирішили не обмежуватися і започаткували проведення Дня громади. Тобто, обох сіл сільської ради — Руденківки та Дубини.
У самій Руденківці, на жаль, немає сільського клубу. Але погода святкового дня була теплою і ясною, тому свято вирішили провести на відкритому повітрі — на площі перед сільською радою. Заздалегідь для молодих і, головне, літніх глядачів поставили стільці у імпровізованому глядацькому залі. На свято зібралось кілька сотень місцевих жителів. Принаймні, як зазначив після святкування один із районних посадовців, за розмахом руденківське святкування нічим не поступалося новосанжарському.
Коли площа перед сільською радою практично вщент заповнилася людьми, на імпровізовану сцену вийшов хор, який за хвилину дружно і майстерно заспівав. Як потім розповіли ведучі, цей сільський хор існує у селі всього три місяці, але співають у ньому охоче всі — від простої працівниці до сільського голови.
Саме голова громади Сергій Головко, відспівавши свою партію, вийшов до мікрофона, щоб привітати односельчан зі святом. Він нагадав, що руденківська громада є найбільшою серед сільських у районі, і побажав усім жителям обох сіл усіляких гараздів. До вітань приєдналися гості з району — заступник голови районної ради Микола Перерва та перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Тараненко. Не міг не сказати кілька теплих слів і директор ТОВ «Елеватор «Чиста криниця» Микола Харченко. Для нього Руденківка — далеко не чуже село, адже саме до директора агроформування найчастіше звертаються за фінансовою допомогою і сільський голова, і директор школи, і завідуюча дитячим садком і… так далі. Не треба ходити до ворожки, щоб припустити, що і до фінансування дня громади Микола Олексійович доклав руку, чи то пак якусь копійку.
Усі, хто підходив до мікрофону із вітальним словом, були переконані: у Руденківки є майбутнє! Тут живуть і будуються молоді сім’ї, тут народжуються діти, тут є робочі місця. Селом проходить важлива автомобільна магістраль. З минулого року з місцевої станції можуть відправлятися не лише звичайні поїзди, але й електрички. Усе це — запорука того, що Руденківка не потрапить до сумного списку «неперспективних» сіл.
Свято продовжилося вітанням ветеранів та людей, які досягли похилого віку. І услід за добрими словами знову лунала пісня. Знову співав хор, якому уміло акомпанував Олександр Клименко, співали учні та вчителі місцевої школи. Співав директор Руденківської ЗОШ Андрій Дігтяр. Співав сильно і гарно, так що у деяких жінок у залі сльози на очі наверталися. Самодіяльні артисти співали, а у залі їх уважно слухали. Слухали старі та молоді, корінні жителі та ті, хто оселився у Руденківці недавно. І, головне, слухали дітлахи. Менші та більші, ті, які прийшли з батьками та ті, яких привезли у колясці та принесли на руках. Ці діти — це свідчення того, що у Руденківки є майбутнє. І майже стовідсоткова запорука того, що і через багато років у цьому селі будуть влаштовувати гарні та душевні свята.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації