Вхід | Реєстрація

В школі №31 відкрили географічний майданчик

В школі №31 відкрили географічний майданчик

Кременчуцька школа №31 має краще обладнання серед загальноосвітніх навчальних закладів міста для вивчення географії. А 30-го вересня, з відкриттям географічного майданчику, її матеріально-технічна база по вивченню цього шкільного предмету стала однією з кращих в Україні.

Географічний  майданчик у школі з’явився завдяки наполегливості шкільного вчителя-методиста Людмили Іванівни Підоріної, та при допомозі директора ВАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю» В’ячеслава Яворського. Саме за кошти цього підприємства сучасний навчальний майданчик був виготовлений та встановлений на шкільному подвір’ї.

На його урочисте відкриття зібралися всі старшокласники, вчителі школи, керівники ВАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю», та інші поважні гості. Приїхав навіть доцент кафедри фізичної географії і картографії Харківського національного університету імені Каразіна, кандидат географічних наук Юрій Кобченко, та мотомандрівник, який нещодавно здійснив навколосвітню подорож, Валерій Кришень.

Директор школи Юрій Борисов висловив слова подяки за постійну допомогу школі, яку надає Кременчуцький завод технічного вуглецю. Директор КЗТВ В’ячеслав Яворський відмітив наполегливість шкільного вчителя географії, завдяки якому виникла ідея про створення цього майданчику, та згадав про свою матір, яка більше 40 років провчителювала у сільській школі, де викладала дітям саме географію. Він запросив випускників школи йти працювати на Кременчуцький завод технічного вуглецю.

Вчитель географії Людмила Підоріна звернула увагу на те, що теоретично географія вчиться важко, і знання мають підкріплюватися польовими дослідженнями, які діти будуть проводити на майданчику. Вона пояснила, що новий географічний майданчик складається із 4-х частин: метеорологічної, де учні школи будуть щоденно відслідковувати погоду, геологічної, де будуть вивчати гірські породи та мінерали, астрономічної, та топографо-геодезичної.

«Я щаслива від того, що знайшлась людина, якій близькі проблеми освіти, і який допоміг в обладнанні цього чудового майданчику. Він другий в Україні. Аналогічний є тільки в одній із шкіл Рівного», - заявила Людмила Підоріна.

Після урочистого перерізання червоної стрічки, про прилади, розміщенні на географічному майданчику, та можливості його обладнання, гостям розповіли учні школи. 

Директор ВАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю» В’ячеслав Яворський так і не назвав журналістам суму, яку витратило підприємство на встановлення майданчика. За словами незалежного експерта, придбання та виготовлення приборів і обладнання, їх встановлення, та благоустрій території з висадженням незвичайних рослин, обійшлося спонсору приблизно у 40 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у травні 2011 року ВАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю» подарував ЗОШ №31 обладнання для географічного кабінету школи загальною вартістю понад 4 тисячі гривень: рельєфну карту України, набір настінних карт, 3 великих глобуси та раритетне видання – Національний атлас України вагою понад 8 кг.


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації