Вхід | Реєстрація

Відзначили 120 років Лубенському лісотехнічному коледжу

Відзначили 120 років Лубенському лісотехнічному коледжу

1 жовтня в Лубнах відбулися урочистості з нагоди 120-річниці з дня заснування Лубенського лісотехнічного коледжу.

Напередодні ювілею у спортивному комплексі цього навчального закладу відбулися змагання серед студентів з футболу, гирьового спорту, кульової стрільби, армспорту та перетягуванні канату. Допомогу в організації і проведенні спортивних змагань надали: Національний олімпійський комітет, газета “Сільські вісті”, газета «Зоря Полтавщини», Федерація футболу України, Асоціація аматорського футболу, спортивне товариство «Спартак». Після дружніх змагання переможці були нагороджені медалями та грамотами, а від спонсорів отримали цінні подарунки для розвитку фізичної культури, а воротареві футбольної команди коледжу подаровано фірмові рукавиці від Олександра Шовковського.

У день ювілею до Лубенського лісотехнічного коледжу завітало безліч гостей, серед яких делегації з Державного агентства лісових ресурсів, Київського, Сумського, Чернігівського обласних управлінь лісового та мисливського господарства, представники лісогосподарських навчальних закладів держави та різних навчальних закладів міста й області, випускники з різних куточків України, керівництво місцевих органів влади, колеги, друзів, ветерани, студенти коледжу. Свято розпочалося з виставки квітів, що презентували студенти. Яскрава гама кольорів, чудово підібрані композиції з троянд, чорнобривців, польових квітів вражали своїм естетичним розмахом.

 Сторінки історії коледжу продемонстрував музей навчального закладу, стрічку до відкриття якого перерізав начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Тараненко, директор коледжу Роман Сендзюк та випускник 1954 року, заступник директора з навчальної роботи 1970-1993 років Іван Курдибаха. Юрій Тараненко зазначив: «Лісівникам Полтавщини дуже пощастило, що саме в нашій області знаходиться один з найкращих у країні навчальних закладів, який готує фахівців лісової галузі. Це – Лубенський лісотехнічний коледж. Навчальний заклад має 120-річну історію, давні традиції та значні перспективи для подальшого розвитку. Лісівники області підтримували й завжди будуть підтримувати коледж, адже він готує наше майбутнє.»

Коротку екскурсію музеєм провів викладач навчального закладу Сергій Омельченко, розповівши, що пройшовши шлях від нижчої сільськогосподарської школи другого розряду до сільськогосподарського училища та технікуму лікарських рослин, згодом – лісовий технікум, у 2005 році навчальний заклад здобув статус лісотехнічного коледжу. Нині у коледжі навчається понад 500 студентів денного відділення з чотирнадцяти областей України за спеціальностями: «Лісове господарство», «Оброблювання  деревини», «Бухгалтерський  облік». Близько 150 осіб, більшість з яких виробничники, здобувають кваліфікацію техніка лісового господарства за заочною формою навчання.

Опісля, усі бажаючі гості змогли посадити власне дерево – сакуру –  у сквері пам'ятних подій. 

Концертну програму забезпечили танцювальний колектив навчального закладу «Дивограй» та ВІА «Пори року» під керівництвом Віктора Карпця. Ветерани коледжу, кращі працівники та студенти були нагороджені почесними грамотами та цінними подарунками. Справжнім сюрпризом стали виступи випускників різних років та викладачів, які були учасниками вокальних гуртів. Теплі спогади, вітання, вручення подарунків, перегляд архівних фото та відео знімків залишили незабутні враження та позитивні емоції для всіх учасників заходу.


Автор: Прес-служба Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2011, 16:40 | Лубни | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації