Вхід | Реєстрація

Новосанжарській каплиці подарували нову ікону

Новосанжарській каплиці подарували нову ікону
30-го вересня, у День святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, у Нових Санжарах побував Преосвященнійший Федір, єпископ Полтавський і Кременчуцький.
Близько одинадцятої години біля каплички, яка знаходиться на в’їзді до Нових Санжар, збираються кілька десятків чоловік. Усі чекають на приїзд владики Федора, який традиційно щороку проводить у каплиці богослужіння на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. До гурту людей підходить селищний голова Андрій Река і заводить розмову про віру.
— Якщо Україна незалежна держава, то і церква у неї повинна бути своя — незалежна! — переконано заявляє мер. Люди кивають на знак згоди.
Андрій Река далі розповідає, що перед святом новосанжарська капличка отримала незвичайний подарунок. Нібито трасою повз наше селище проїздив якийсь київський бізнесмен. Він заїхав до каплички, зайшов досередини і просто зачудувався, як там гарно. І здивувався, що двері ніколи не зачиняються, а у середині ніхто нічого не трощить. Повернувшись до себе у столицю, чоловік виготовив і переслав у Нові Санжари дивовижно гарну ікону, прикрашену бісером, на якій зображена Софія та три її доньки — Віра, Надія та Любов.
Нарешті до каплички під’їздить автівка із владикою Федором та двома священниками. Вони швидко підіймаються сходами досередини. За кілька хвилин починається богослужіння. Місця  всередині каплички мало, але практично усім прочанам вдається розміститися на кількох квадратних метрах. Владика Федір проводить службу, на завершення якої освячує подаровану ікону і звертається до присутніх новосанжарців із проповіддю.
У ній він розповідає про маленьких дівчаток Віру, Надію та Любов, які надзвичайно сильно вірили у Бога. І не зреклися Його навіть під страхом смерті. Єпископ бажає і новосанжарцям плекати у душі таку віру, яка допомагала б стати їм вірними християнами.
Андрій Река від себе та від усієї новосанжарської громади подякував владиці за приїзд і проведене богослужіння. І пообіцяв, що освячена ікона займе належне місце на одній із стін каплички. І їй зможуть вклонитися усі бажаючі прочани.
Після завершення богослужіння селищний голова звертається до мешканців Нових Санжар.
— Ви знаєте, що ми разом заклали «Парк батьків та дітей початку третього тисячоліття», — нагадує він, — так от, батьки тих діток, які народилися впродовж останніх років, теж можуть посадити у цьому парку дерево. Для цього достатньо звернутися до селищної ради і заявити про такий намір. А десь після Покрови ми зберемо усіх батьків і діток і разом насадимо нові алеї нашого парку.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації