Вхід | Реєстрація

Університет 3-го віку стає все більш популярним

Університет 3-го віку стає все більш популярним

Університет 3-го віку в Кременчуці набирає популярності та стає все більш відомим в Україні. Про це заявила керуюча справами Автозаводського райвиконкому Зінаїда Прохнич, яка одночасна виконує обов’язки ректора університету. 30-го вересня 96 сивочолих студентів приступили до занять в університеті. А минулого тижня до ректора поступило ще 10 заяв від ветеранів з проханням зачислити їх на навчання.

«Університет вирішує головну проблему літніх людей. Вони отримують спілкування та не відчувають себе непотрібними», - заявила ректор.

За її словами аналогічні навчальні заклади існують у багатьох європейських країнах, але там ці послуги є платними. В Україні єдине місто, де також працює університет для пенсіонерів – Вінниця. Але й там навчання для студентів частково оплачується. Кременчуцькі ветерани навчаються в університеті повністю безоплатно.

Нагадаємо, університет 3-го віку був заснований Автозаводським райвиконкомом на початку 2009-го року. Цього навчального року вже третій набір студентів сів за парти навчального закладу. 15-го вересня досвід роботи Автозаводського райвиконкому щодо організації роботи університету приїжджали вивчати представники міжнародних організацій та провідних вузів України в рамках ХІІ Міжнародного «Тижня освіти дорослих» громадсько-державної програми «Освіта дорослих» в Україні, яка проводиться за сприяння Інституту ціложиттєвого навчання ЮНЕСКО. А минулого тижня досвід роботи університету 3-го віку вивчали директори терцентрів Полтавщини для його впровадження на теренах області.


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації