Вхід | Реєстрація

Майстри пензля

Майстри пензля
Щорічно, у другу неділю жовтня в Україні відзначається День художника.
Образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. Роботи художників будять прагнення до прекрасного, спонукають замислитися над суттю буття.
Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика – невід’ємна частина національної культури, джерело духовного розвитку і задоволення естетичних потреб суспільства. Традиційно, до Дня художника, у Гадяцькому училищі культури ім. І. П. Котляревського проводиться декада спеціалізації декоративно-прикладного мистецтва. У ці дні проходять зустрічі студентів з художниками, екскурсії, виставка-конкурс студентських робіт «Краєвиди рідної землі», фотовиставка.
На цій спеціалізації випадкових людей немає. Тут навчають і навчаються «божевільні» художники. Закохані у свою справу, у мистецтво.
«Студентам дуже пощастило вчитися і працювати з такою видатною людиною, як Григорій Олексійович Кисіль, – розповідає викладач Лідія Олексіївна Орел. – Він справжній художник, у нього великий мистецький доробок. Григорій Олексійович вміє з будь-якого студента зробити справжнього художника у повному розумінні цього слова. Я вважаю, що і нам, викладачам, пощастило працювати поряд з ним. Ми любимо свою роботу, своїх студентів. Художник – це та людина, яка не чекає вихідних для того, щоб полежати біля телевізора, а чекає вихідних для того, щоб помалювати. У ньому завжди «бурлять» цікаві ідеї, задуми».
«Я почала малювати ще у школі, – говорить студентка 4-го курсу Катерина Перерва. – Тут, в училищі, вивчаємо різні техніки декоративно-прикладної творчості. Мені дуже подобається розпис. Зараз вивчаємо дереворізьблення. У минулому році вивчали ткацтво. Художник – це людина творча. Можливо, інколи дивакувата».
«Вчитися на художника вирішила раптово, – каже студентка 4-го курсу Наталія Тютюнник. – Подумала, чому б не спробувати свої сили. Багато чому мене навчили саме тут. На першому курсі не вміла нічого, не було навиків. Зараз малюю набагато краще. Дуже люблю малювати. Про те, що обрала малювання, я не жалкую».
Дбайливо зберігаючи і розвиваючи традиції самобутньої національної художньої школи, майстри пензля утверджують вічні загальнолюдські цінності, приносять людям радість спілкування з прекрасним.

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 жовтня 2011, 17:39 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації