Вхід | Реєстрація

Українці переплачуватимуть за неякісне паливо

Українці переплачуватимуть за неякісне паливо
Під егідою Євро-2012 населенню не лише підвищать ціни на паливо, але і знизять його якість. Ініційована міністерством Бориса Колєснікова уніфікація акцизної ставки на дизельне паливо приведе до подорожчання і зниження його якості. Про це говориться в листі Американської торгової палати прем'єр-міністрові Миколі Азарову.
У листі вказується, що на останньому засіданні Комітету з питань палива і енергетики, в який входять провідні представники енергоринку України обговорювався законопроект Міністерства інфраструктури, яким пропонується підвищити акцизи на бензин і дизельне паливо у рамках підготовки доріг до Євро-2012.
Учасники енергоринку вказують, що головна небезпека змін, які пропонує міністерство, криється у відміні диференційованого підходу до розмірів акцизу на дизпаливо залежно від змісту сірки. Ще в 2007 році уряд ввів схему, по якій чим вище зміст сірки в дизелі, тим вище був акциз. Це змусило виробників підвищити якість палива.
"Ключові виробники нафтопродуктів в Україні (Кременчуцький, Лисичанський, Одеський НПЗ) інвестували значні кошти в модернізацію виробництва і перейшли в 2010-2011 роках на виробництво дизельного палива вищої якості. Введення єдиної ставки акцизного податку створить преференції імпортерам низькоякісного дизельного палива з Росії (у країнах ЄС робиться тільки високоякісне дизельне паливо з низьким вмістом сірки) ", - говориться в листі, повідомляють Коментарі.
Експерти вказують, що найбільш від уніфікації ставок постраждають саме українські виробники, а не імпортери.
"Для імпортерів ставу акцизу підвищиться лише на 10 євро/т (з 90 до 100 євро/т), а для виробників дизельного палива - на 58 євро/т. (з 42 до 100 євро/т) - уточнюється в листі.
Як повідомлялося, Мининфраструктуры пропонує підвищити акцизи на бензин до 200 євро/т (зараз 182 євро/т.) і на дизельне паливо до 100 євро/т (зараз діє диференційована ставка залежно від змісту сірки і стандарту від 42 до 90 євро/т.).

Автор: www.kremenchug.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2011, 16:26 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації