Вхід | Реєстрація

«ПОУМУ» – кузня кадрів

«ПОУМУ» – кузня кадрів
12 листопада у Полтаві відбулася четверта півфінальна гра Всеукраїнського турніру учнівських команд «Професійна Орієнтація Учнівської Молоді України». У профорієнтаційній гумористичній інтелектуальній грі взяли участь команди з Чернігівської, Полтавської, Кіровоградської, Сумської областей та команда з м. Києва. Журі відзначило професійну підготовку команд, цікаві постановки, влучні жарти, добре продумані реквізити та костюми та складність професій, які довелось обігрувати. Кожен з п’яти конкурсантів був вартий нагороди в одній з номінацій.
Вибір професії – складна та відповідальна справа. З метою проведення простої, зрозумілої і водночас цікавої професійної пропаганди серед молоді Державна служба зайнятості створила щорічний унікальний юнацький проект – всеукраїнський інтелектуально-розважальний турнір профорієнтаційного спрямування.
Під час півфіналу «ПОУМУ», який пройшов у Полтаві, учнівська молодь 9-10-х класів загальноосвітніх навчальних закладів та 1-2 курсів професійно-технічних училищ демонструвала знання світу професій, ринку праці та основ вибору професії за допомогою гумору та сценічної майстерності. Підготували юнаків до напруженої боротьби всім відомі ветерани КВН. Група стилістів, візажистів, сценаристів та дизайнерів працювала над яскравими та незабутніми образами команд. Вели турнір всім відомі ведучі телеканалу М1 – Дєвушка Блонда та Женя Галич, для якого ця гра була особливою, оскільки відбувалася в його рідному місті.
У четвертому півфіналі виграла команда Кіровограда «Жертви експериментів» з результатом 34.5, друге місце посіла полтавська команда «Груз без маркировки» (34.3). Столична команда «Old School» була відзначена журі за компетентність. Команда «Смак» з м. Корюківка Чернігівської області нагороджена за кращу командну гру. «П’ята школа» з м. Конотопа Сумської області визнана найартистичною. За творчий підхід та оригінальність виступу номінували «Жертви експериментів». Симпатії глядачів очікувано отримав полтавський «Груз без маркировки».
«Жертви експериментів» впевнені, що секрет успіху будь-якого професіонала – бути по-хорошому хворим любов’ю до своєї професії. Учениця кіровоградського комерційного технікуму, майбутній кухар-технолог, лідер команди «Жертви експериментів» Любов вважає, що «ПОУМУ» допомагає дітям закохатись у професію: «Турнір з профорієнтації налаштовує учасників і глядачів на більш свідомий вибір професії, пояснює особливості спеціальності, повідомляє багато нового і цікавого». «Професіонал, – на думку Любові, – це людина з великим фізичним та інтелектуальним потенціалом, вона має талант та постійно вдосконалюється, любить свою справу. На мою думку, сьогодні на українському ринку праці не вистачає молодих лікарів, а від них залежить здоров’я всієї нації».
«Інтелектуально-розважальний турнір допомагає нам у пошуку вірного життєвого шляху, – впевнена капітан київської команди «Old School» Катерина, – Ми зараз навчаємось у 11 класі і цікавимося всім, що стосується вибору професії – читаємо статті, дивимося передачі, вивчаємо щоденники з профорієнтації. Професію потрібно не тільки отримати, її ще треба полюбити. Гра «ПОУМУ» не тільки корисний для нас проект, він дарує багато нових емоцій та вражень. Сила нашої команди під час змагань у влучних експромтах та у вмінні зібратись у відповідальний момент».
«При виборі майбутньої професії молода людина керується своїми захопленнями та думкою батьків, – говорить лідер полтавського «Груза без маркировки» Євгеній, – Гра «ПОУМУ» поглиблює знання світу професій, є своєрідною кузнею кадрів. Наша команда завдяки участі у проекті зрозуміла складність таких простих на перший погляд професій, як листоноша та бджоляр. Вважаю необхідним для розвитку Полтави звернути увагу влади на такі недооцінені професії – вчитель та двірник».
Учасниця української «Фабрики зірок-3» Сабріна вважає, що з учасників «ПОУМУ» зростає гідна заміна артистам комедійного жанру. «Обрати професію дитині допомагає знання своїх здібностей та можливостей, а також думка батьків. Головне у професійному зростанні – постійна праця над собою, віра у себе, свої сили та у Бога», - стверджує талановита співачка.
Корюківська команда «Смак» довела, що в кожному з 20 мільйонів чоловіків живе маленький сантехнік. Щоб стати професіоналом, «Смак» та її капітан Роман рекомендують хлопцям і дівчатам не покладаючи рук напрацьовувати великий досвід. Конотопська «5 школа» та її лідер Тетяна запропонували молоді багато працювати, вчитись вислуховувати критику та робити правильні висновки, постійно самовдосконалюватись.
Директор Полтавського обласного центру зайнятості Клавдієва Катерина Данилівна зауважила: «Проект «ПОУМУ» показав, що в Україні ростуть такі діти, що через кілька років безробіття не стане як такого, а службі зайнятості не залишиться ніякої роботи, окрім профорієнтаційної».
Всі учасники півфіналу «ПОУМУ» 2011 отримали у подарунок мобільний телефон та лімітоване видання ілюстрованої енциклопедії України. «Жертви експериментів» нагороджені Дипломом переможця та правом виходу у фінал.
Півфінали та фінали «ПОУМУ» транслюються на всеукраїнському музичному каналі М1. На Інтернет-сайті проекту www.poumu.com.ua вболівальники слідкують за подіями турніру, беруть участь у конкурсах та голосують за улюблену команду.

Автор: Мовчан Наталія, Агентство «PR2»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 листопада 2011, 15:57 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації