Вхід | Реєстрація

Інтернет від Білла Гейтса проведуть і в Лубенську бібліотеку

Інтернет від Білла Гейтса проведуть і в Лубенську бібліотеку
У листопаді 2011 року завершується процес обладнання 730 публічних бібліотек України комп'ютерною технікою в рамках другого етапу Програми «Бібліоміст», яка модернізує доступ до інформації у бібліотечних закладах.
На початок 2011 року в Програмі брали участь до 270 публічних бібліотек, отже до кінця листопада «Бібліоміст» охопить уже близько тисячі бібліотек України.
25 листопада відбудуться урочисті заходи з нагоди відкриття пункту безкоштовного доступу до Інтернету у Лубенській районній централізованій бібліотечній системі Полтавської області. Початок церемоній - об 10:00. Адреса бібліотеки: м. Лубни, вул. Радянська, 43.
Програма «Бібліоміст» працює в Україні з 2008 року, фінансується «Фундацією Білла та Мелінди Гейтс» та планує обладнати новітніми технологіями 1600 бібліотек. У 24 областях та АР Крим «Бібліоміст» створив регіональні тренінгові центри, на базі яких бібліотекарі навчаються сучасним технологіям та роботі в мережі для надання інноваційних послуг користувачам книгозбірень. Публічні бібліотеки України, які вже долучилися до Програми, реалізують найрізноманітніші проекти на основі безкоштовного доступу до всесвітньої мережі Інтернет та змінюють на краще життя громадян та цілих місцевих громад.
«Бібліоміст» - це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Для сприяння досягненню цілей програми, корпорація Microsoft безкоштовно передасть публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 9 мільйонів доларів США.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2011, 10:28 | Лубни | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації