Вхід | Реєстрація

Олександр Кривошапко: «У моїх планах — завоювання Всесвіту!»

Олександр Кривошапко: «У моїх планах — завоювання Всесвіту!»

Олександр Кривошапко — фіналіст проекту «Х-фактор», що транслювався по телеканалу «СТБ» минулого року. Що нового з того часу сталося у житті молодого співака —  дізнавалися журналісти «ЕХО».
У житті кожної людини наступає момент, який по праву можна назвати переломним. Для молодого українського виконавця Олександра Кривошапка він настав близько року тому, коли талановитий маріуполець підкорив журі вокального шоу «Х-фактор». Які плани артисту вдалося втілити в життя після проекту і якими новими ідеями він порадує незабаром своїх шанувальників, Олександр поділився з журналістами «ЕХО» перед своїм концертом у Миргороді.
— Саша, розкажи, коли ти почав співати?
— З семи років я почав займатися вокалом. За цей час у мене були десятки вокальних конкурсів і скрізь — перемоги. Спочатку це були дитячі естрадні конкурси, потім я перейшов на класичний вокал та почав займатися оперою.

— А який стиль в музиці тобі найближчий?
— Кроссовер. Це поєднання опери та естради. Я з дитинства займався класичним вокалом, тому звідти й з’явився мій інтерес до цього стилю.

— А що тебе підштовхнуло до участі у шоу «Х-фактор»?

— Я неодноразово брав участь у різноманітних конкурсах та шоу, тому піти на кастинг «Х-фактора» для мене було нескладно.

— Ти вважаєш себе талановитим?
— Я не вважаю себе талановитим, я вважаю себе здібною людиною. У мене є якісь здібності, і якщо їх розвивати, вони приведуть до певних успіхів.

— Який найяскравіший момент за час участі в шоу запам’ятався?
— Яскравий… (задумався — авт.) Їх було досить багато. Увесь «Х-фактор» був для мене великою і яскравою подією. Кожен ранок, день, вечір по-своєму незабутній. Та й кожен концерт, кожен мій виступ та вихід на сцену особливі для мене.

— А як змінилося твоє життя після участі у шоу?
— Моє життя змінилось кардинально у всьому: і матеріально, і щодо статусу в суспільстві та поглядів на життя, і за його ритмом. Я став по-справжньому іншою людиною, подорослішав (сміється — авт.) Та справа, якою я займався заради задоволення, стала моєю професійною діяльністю.

— Де зараз виступаєш?
— Ну, зараз у мене досить велика кількість концертів та корпоративів, як в Україні, так і в Росії, адже я співпрацюю з крупною міжнародною корпорацією «Sony Music». Тому виступів вистачає.

— А чи вважаєш, що все, що з тобою сталося, — воля  долі?
— Я вважаю, що це не просто бажання долі, так мало бути. Та в першу чергу — це велика робота над собою та власними помилками.

— Саша, дивлячись назад, у минуле, якби тобі знову запропонували стати учасником «Х-фактора», ти б погодився?
— Звичайно, я б нічого не став змінювати. Завдяки цьому шоу я зараз маю те, про що мріяв. Можливо, якби все це не сталось тоді, то збулось би пізніше. Та обов’язково б збулось…

— Минулий рік у твоєму житті був занадто насиченим. Як ти вважаєш, чи вдалось реалізувати всі поставлені цілі?
— Дійсно, це так. Та він був не набагато насиченішим, ніж попередні роки. Рік запам’ятався великою кількістю подій. Мої цілі досягнуті відсотків на вісімдесят. Я вважаю, що це успіх.

— Олександр Кривошапко вже відбувся як артист?
— Звісно, ще ні. Точніше, не до кінця. Щоб відбутися, як артист, потрібно зробити великий об’єм роботи. Поки що я знаходжусь у процесі становлення себе як артиста.

— А як складається кар’єра на телебаченні? У тебе за плечима такі масштабні проекти як «Х-фактор», «Танці з зірками». Не хотів би спробувати себе ще в якомусь ТВ-шоу?
— Досить багато пропозицій зараз знаходяться на стадії розгляду. Я хочу робити якісну роботу. І якщо в житті я буваю деколи легковажним, то що стосується роботи, то тут я вимагаю від себе по максимуму.

— А хто з виконавців сучасної естради є для тебе авторитетом?
— Андреа Бочеллі та група «Il Divo». Загалом, подобається поєднання опери з класичним вокалом.

— Якби тобі запропонували працювати у групі «Il Divo», ти б погодився? Чи ти бачиш свою кар’єру виключно сольною?
— Ну, безумовно, я один із шанувальників цієї групи. Вони суттєво вирізняються у сучасному шоу-бізнесі. Я хотів би працювати разом з ними, та стати частиною групи я не готовий. У мене складний характер, завжди є своя думка. А це заважало б продуктивності роботи. Тому мені краще виступати сольно.

— Чомусь після шоу ти більше ніколи не виконував пісню «Per te», яка багатьом подобається у твоєму виконанні? Чому?

— Я виконавець більше ліричний, ніж зараз прийнято на естраді. У мене мало веселого, запального репертуару. А ще одна лірична пісня тільки приспить динаміку на концерті.

— А що ти думаєш про «Х-фактор-2»? Не вважаєш, що цей сезон дещо слабший за минулий?
— А що я можу думати? Я б не сказав, що у мене був час дивитись шоу. Я потрапив тільки на один ефір. Та те, що я запам’ятав їхні прізвища, значить, що їхні виступи мене вразили. Другий сезон досить попсовий, на мою думку. У першому сезоні кожен учасник був самобутнім і саме у цьому були свої переваги. Та це моя особиста думка.

— Скажи, а чи гармонійно ти себе відчуваєш в образі скандаліста? Чи це нав’язаний кимось образ?
— Я не скандаліст. Я не винен, що мої дії розуміють як скандал. Я суперечлива людина і в мені всередині є щось хороше і щось бурхливе. Та свідомо я скандали не створюю.

— Інколи у пресі можна прочитати про тебе зовсім неймовірні слова. Як ти ставишся до пліток?
— Заборонити людям говорити про себе я не можу. Та я не роздмухую штучних скандалів. А якщо навколо мне крутяться якісь чутки, я просто сміюсь над цим. Зараз, мабуть, нікому не потрібні хлопчики-інтелігенти. Та й навіщо?

— А тобі подобається бути популярним?
— Ну, я цілими днями не сиджу і не думаю про це. У чомусь ставлюсь до своєї популярності позитивно, в чомусь — вона мене напружує.

— Чи розділяєш думку, що артист повинен бути артистом не тільки на сцені, а й у житті?
— Так, я прихильник того, що артист повинен бути артистом і на сцені, і в житті. Людина повинна залишатися на сцені такою, якою є в житті.

— Скажи, чи існують які-небудь табу у твоїй творчості?
— Усе повинно відбуватись відповідно таланту і ніякої інтимної сторони в шоу-бізнесі бути не повинно. Часто кажуть, що до шоу-бізнесу дорога тільки через ліжко. Я цю думку не розділяю.

— Поділись з нами, які життєві принципи допомагають тобі в рішенні поставлених задач?
— Мені дуже імпонує фраза Петра І: «Говори коротко, проси мало і йди гідно». Мені вона дуже допомагає.

— Твої шанувальники ще зможуть побачити того Сашу Кривошапка, яким ти був до «Х-фактора»?

— Після проекту в мені відбулись якісь зміни. Я б з радістю зараз надів вузькі джинси, футболку, відпустив чолку. Та приходить час, коли змінюються акценти. У мене зараз є шанс реалізувати себе, працювати. Для цього потрібно багато чого змінити, в тому числі й імідж.

— Чи відчуваєш ти себе щасливим?
— Це досить складне питання. Коли я на сцені — я щасливий, коли забиваю гол на футболі — я щасливий. Це життя. Зараз  мені здається, що я обрав правильний шлях, і нічого змінювати не хочу.

— Як часто у тебе є час просто побути вдома і відпочити від роботи?
— У мене немає певного графіка. Іноді я можу пробути вдома три-чотири дні, та останнім часом це буває досить рідко.

— Ти в житті мрійник чи реаліст?
— Ні, я не мрійник, однозначно. Мріють лише ті нероби, які сидять на дивані і дивляться у стелю. А я ставлю перед собою цілі і впевнено йду до них. До яких саме — я поки що не розкажу, бо тоді вони не здійсняться. Думаю, людина повинна мати мету, а не мрію.

— А планами на майбутнє поділишся?

— Завоювання Всесвіту! (сміється — авт.)

— Наостанок, що ти побажаєш читачам газети «ЕХО»?
— Бажаю всього самого найкращого. Головне, якщо ви чогось дуже сильно прагнете — добивайтесь цього, не дивлячись ні на що!


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2011, 16:19 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації