Вхід | Реєстрація

У Полтаві хочуть встановити пам’ятник жертв голодомору

У Полтаві хочуть встановити пам’ятник жертв голодомору

Така думка звучала сьогодні на засіданні круглого столу «Пам’ятаймо». Захід відбувся напередодні Дня пам'яті жертв голодоморів у Полтавському національному педагогічному університеті ім. В.Короленка.
Учасники круглого столу зазначали, що в обласному центрі - чи не єдиному серед інших - досі немає ні встановленого територіальною громадою міста пам'ятника землякам - жертвам Голодомору, ні пам'ятного знаку. На пропозиції представників громадськості подбати про це попередні представники влади відповідали, що нібито такий пам'ятний знак у Полтаві вже є, відбувалися відписками або відмовчувалися.
При цьому мова йшла про встановлений на території Свято-Покровської церкви УПЦ Київського патріархату в мікрорайоні Сади-2 пам'ятний знак жертвам Голодомору. Хоча до спорудження того пам'ятного знаку ні мерія, ні повноважні представники громади у міськраді не мали жодного відношення. Його встановили завдяки зусиллям священників та прихожан церкви за сприяння окремих меценатів.
На засіданні круглого столу його учасники прийняли відповідне звернення до міського голови Полтави та депутатів міської ради.
Художник Іван Юхно подарував університету картину на тему голодомору. Також у рамках заходу відбулася виставка робіт свідка тих подій Олександра Глушаченка.


Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 листопада 2011, 13:18 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації