Вхід | Реєстрація

Не робіть боргів!

Не робіть боргів!

З приходом зими в межах району значно збільшилася кількість споживаної електричної енергії. І, на жаль, вона не завжди в повному обсязі відображається на приладах обліку та оплачується споживачами району.

Намагаючись зекономити в оплаті за газ та енергію, громадяни та суб’єкти підприємницької діяльності підключають поза лічильниками обігрівачі, протизаконно обігріваючи свої будинки та торговельні точки. При цьому нехтують правилами безпеки та ризикують власним життям і життям оточуючих. Для виявлення та попередження крадіжок електричної енергії в Кобеляцькій філії ПАТ «Полтаваобленерго» створено рейдові бригади, які працюють у дві зміни: будні та вихідні. Так з початку опалювального сезону було зафіксовано дванадцять випадків порушення Правил користування електричною енергією.

Прикро, що людей не зупиняє кількатисячне нарахування за викрадену, безобліково спожиту енергію, яке проводиться з дотриманням вимог законодавчих актів. Наприклад, крадіям-кобелячанам було нараховано за спожиту енергію поза лічильником : гр. К. — 8 035 грн, гр. Х. — 7 193 грн., гр. Р. — 7 191 грн. Жителям села Світлогірське: гр. Л. — 8 591 грн, гр. К. — 2 178 грн; села Солошине: гр. Г. — 7 281 грн; села Колісниківка: гр. М. — 1 460 грн; села Бродщина: гр. С. — 6 671 грн. І це не остаточна межа, бо за деякі види крадіжок енергоносіїв нарахування може сягнути більше 30 000 грн. Тобто, порушники сплачують в сотні разів більше, ніж платять споживачі, які також користуються обігрівачами, але не порушують при цьому Правил, в повному обсязі та своєчасно платять за використану електроенергію. Тому перш ніж «економити» злочинним шляхом, треба співставити невідповідність кількості викрадених та сплачених в подальшому кіловат-годин і додати до цього імовірність притягнення до кримінальної відповідальності. Адже за розкрадання електричної енергії споживач додатково може понести кримінальну відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 3,5 тис. грн або позбавлення волі.

Крім того, станом на 1 грудня цього року заборгованість населення за використані енергоносії складає 152 тис.грн. Здебільшого, в кожному конкретному випадку це не такі вже і значні суми, в середньому від 50 до 100 грн, які пересічний споживач усе ж таки може сплатити добровільно, до прийняття енергопостачальником рішення про відключення від електричної мережі чи звернення до суду. Просто кожному споживачу слід пам’ятати, що відновлення електропостачання відбувається лише після оплати боргу, сплати вартості робіт за повторне підключення (а це додаткові витрати) і певний термін доведеться обходитися без світла. Тому, з метою уникнення зайвих клопотів, просимо жителів району повністю сплатити як старі, так і поточні борги та розраховуватися цим самим за спожиту електричну енергію; щомісяця оплачувати всю кількість використаної електроенергії, не залишаючи боргів на наступні місяці, тим більше — не переносити наявні борги в новий 2012 рік.

Памятайте: добросовісне виконання своїх обов’язків, чітке дотримання умов договорів та Правил користування електричною енергією забезпечить Вам доброзичливі стосунки із Кобеляцькою філією ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО».


Автор: С. ЗІНЧЕНКО, начальник Кобеляцької філії ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 грудня 2011, 16:27 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації