Вхід | Реєстрація

УНМ та Асоціації гайдів України передали обладнання дитячій лікарні

УНМ та Асоціації гайдів України передали обладнання дитячій лікарні

Активісти ВМГО «Українська народна молодь» та Асоціації гайдів України разом із полтавськими музикантами передали Полтавській дитячій міській клінічній лікарні медичне обладнання, яке вони придбали на кошти, зібрані 27 січня  під час благодійних концертів.
Як розповів організатор благодійної акції, заступник голови обласної організації УНМ Сергій ГАВРИЛЮК, на двох концертах вдалося зібрати 26 тисяч 628 гривень.  Цього вистачило на два перфузори (апарати для дозованого введення лікарських засобів) німецької фірми «Браун», необхідні для підтримки життєдіяльності немовлят після складних операцій. 2 лютого їх разом із витратними матеріалами передали в хірургічне відділення лікарні. На решту грошей для відділення найближчим часом придбають три електровідсмоктувачі.
За словами медиків, дозатори лікарні життєво необхідні, адже вони допоможуть рятувати дітей віком від кількох днів, особливо тих, які народилися з дуже малою вагою.
 «Ми не знали, як це правильно робиться, бо організовували благодійний концерт уперше, часом «наступали на граблі», але ми це зробили, - сказав Сергій ГАВРИЛЮК. – Запросили виконавців із шоу «Х-фактор» та «Україна має талант», які одразу погодилися, і якби не вони, то концерту, мабуть, і не було б, бо люди йшли саме на них».
Представник УНМ наголосив, що подібні благодійні акції вони планують проводити й надалі.
«У дитинстві в мене було зараження крові, і мене врятували лікарі цієї лікарні, - розповів Сергій, - тому чим більше ми допоможемо, тим більше маленьких життів будуть збережені».


Автор: Настя ТОПОЛЯ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 лютого 2012, 08:11 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації