Вхід | Реєстрація

Мова наша солов’їна

Мова наша солов’їна

Мова кожного народу неповторна і своя;
В ній гримлять громи в негоду, в тиші — трелі солов’я.
Солов’їну, барвінкову, колосисту на віки
Українську рідну мову в дар мені дали батьки.

Школа — рідний дім для кожної дитини. Тут їй тепло, комфортно і затишно, тут створюють умови для навчання, загального розвитку. Особливо запам’ятовується щось цікаве.
Найпам’ятнішою для учнів 10-А класу Кобеляцького НВК № 1 стала інтелектуальна гра «Мова наша солов’їна», яка проходила в рамках тижня рідної мови. Його організаторами і ведучими були Наталія Дрозд — психолог НВК № 1 та Лідія Ковшар — учитель української мови та літератури. Журі у складі директора школи Якова Постольника, заступника директора з науково-методичної роботи Олени Концаренко, педагога-організатора  Оксани Ярмоленко оцінювало роботу команд.
Учні створили 4 команди: «Водограй», «Патріот», «Перлина», «Краяни». Кожній із них довелося подолати різноманітні мовні конкурси: «Розминку», «Наша мова калинова», «Поезія — це завжди неповторність…», «У рідному краї і серце співає», «Народ скаже — як зав’яже». Діти показали себе знавцями рідної мови, створювали поезії про неї, доводили єдність мови і пісні. Особливі інтелектуальні здібності та творчість виявила команда «Краяни». Вона ж і отримала перемогу.
Завершилася гра, та мову рідну ми будемо вивчати й плекати.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2012, 10:41 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації