Вхід | Реєстрація

Рятувальники проводять роз’яснювальну роботу серед дітей

Рятувальники проводять роз’яснювальну роботу серед дітей

З метою запобігання виникнення надзвичайних подій та травмуванню на них дітей рятувальниками області в дошкільних та загальноосвітніх начальних закладах організовано проведення занять та виступів щодо дотримання основних вимог пожежної безпеки. Останнім часом виникає велика кількість надзвичайних подій в результаті яких гинуть діти. Так, останній трагічний випадок стався 13 лютого у Миколаївській області, коли у приватному житловому будинку у селищі Кінецьпіль під час пожежі загинуло 7 дітей.

Основною метою проведення Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності є навчання підростаючого покоління правилам безпеки життєдіяльності, навичкам правильно діяти під час надзвичайних ситуацій, а також залучення молоді до вивчення історії та напрямків роботи пожежно-рятувальної служби.

Під час заходів рятувальники проводять опитування дітей щодо знань основ безпеки життєдіяльності, розказують про правила безпечної поведінки при виникненні різного роду надзвичайних ситуацій, а також демонструють навчальні відеофільми. Діти з великим захопленням приймають участь у цих заходах, охоче спілкуються з рятувальниками, змагаються у вправності одягання протигазів, захисних костюмів та вчаться надавати першу медичну допомогу.

Навчальний процес у вивченні основ безпечної життєдіяльності полягає й відвідуванні дітей пожежно-технічної виставки Територіального управління МНС у Полтавській області, де для школярів проводиться показ експозиції героїв пожежної охорони, розповідається історія створення та функціонування пожежної охорони та рятувальних підрозділів МНС області. Діти мають можливість ознайомитися з пожежно-технічним обладнанням рятувальників, з роботою пожежних автоматичних сповіщувачів, а також побачити на спеціально обладнаних стендах речові докази по основних причинах виникнення пожеж. Також для дитячих екскурсій завжди «відкриті двері» районних пожежно-рятувальних підрозділів МНС.

Навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, рятувальники МНС разом з педагогами закладають надійний фундамент знань у молоді на майбутнє. Адже з кожної маленької дитини колись виростає доросла людина, яка потім сама буде передавати свої знання та вміння наступним поколінням.

Працівники МНС сподіваються, що такі зустрічі будуть дуже корисні для дітей, вони запам’ятають, як потрібно діяти у разі виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події. Також рятувальники мають надію на те, що завдяки проведенню таких заходів, діти будуть завжди обережні з вогнем та своїми діями вже ніколи не допустять виникнення пожежі, адже, вони усвідомили, до яких наслідків можуть призвести невинні пустощі з вогнем.


Автор: Територіальне управління МНС у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 лютого 2012, 15:55 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації