Вхід | Реєстрація

Кременчуцька виховна колонія відсвяткувала День рідної мови

Кременчуцька виховна колонія відсвяткувала День рідної мови

У Кременчуцькій виховній колонії персонал та вихованці не оминули свята рідної мови, який  в Україні 21 лютого відзначають уже 10 років поспіль.

Що може бути рідніше мами, Батьківщини і мови. Щодо останньої, то її день у календарі позначений червоним -  саме 21 лютого. Щороку в установі педагогічний персонал нагадує підліткам про важливість і цінність духовного скарбу нації. В кімнатах виховної роботи з юнаками було проведено літературні читання під назвою "Вірші твоєї душі", де всі охочі декларували улюблені вірші з національної літератури.  На годинах класного керівника вчителі розповіли учням  про відзначення цього свята у нашій країні, поглибили знання юнаків про тернистий шлях становлення мови, наголосили ще раз, що мова – одна з головних ознак нації і цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думок і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням. Вчителі української мови та літератури разом із вихованцями підготували та оформили шкільний стенд. На перервах біля нього людно, бо багато цікавих висловів, віршів та  прислів’їв про рідну мову манять всіх допитливих. Запам’ятався й конкурс на кращого знавця рідної мови, який проходив у кожному навчальному класі. З великим натхненням та завзятістю боролися учні за першість серед однокласників.

Начальник установи Юрій Величко зазначив: "Рідна мова дорога кожному з нас, нею ми вимовляємо свої перші слова та висловлюємо думки. Вона підтримує та надихає нас протягом усього життя, дає сили для розвитку та вдосконалення. Тож бережімо рідну мову, віднаходячи в ній всі духовні скарби поколінь, силу нашого сьогодення і впевненість у завтрашньому дні".


Автор: Олена УДОВИЦЬКА, начальник сектору по роботі з особовим складом Кременчуцької виховної колонії


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації