Вхід | Реєстрація

В місті Кременчук відкрито унікальну виставку «Небо війни»

В місті Кременчук відкрито унікальну виставку «Небо війни»

В міській картинній галереї  Кременчука відкрилась виставка творчих праць ветеранських колективів: «Небо війни». Вона присвячена героїчному подвигу авіаторів у 1941-1945  та післявоєнних роках на теренах України. Вона проводиться як спільний захід за участю Державної служби у справах інвалідів та ветеранів України, Всеукраїнської громадської організації  «Товариство українських офіцерів» та її колективного члена цієї громадської організації «Кременчуцький музей історії авіації і космонавтики». Презентація виставки  приурочена відзначенню Дня Захисника Вітчизни та проведенню військово – патріотичної роботи на території Полтавської області.

Експонати  та основні тематичні матеріали зібрані під час пошукової роботи, вивчення офіційних історичних джерел та свідчень очевидців активістами громадської організації «Кременчуцький  музей історії авіації і космонавтики» за ініціативи майора запасу Анатолія Бишенка.

Кременчук  - колиска авіаторів. До початку Великої вітчизняної війни 1941-1945 років та після її закінчення в Кременчуцькому аероклубі та 10-й Воєнній авіаційній школі початкового навчання льотчиків навчалися майбутні повітряні аси, а в повоєнні роки – льотчики-космонавти двічі Герої Радянського Союзу О.А.Леонов, П.І Климук, В.В.Аксенов та інші.

Тисячі пілотів, які отримали путівку в небо в Кременчуцькому аероклубі проявили мужність і героїзм у боротьбі з фашизмом та нагороджені орденами і медалями. Вісім з них удостоєні високого звання Герой Радянського Союзу. Організатори виставки використали розроблену автором виставки Анатолієм Бишенком нову методологію супроводження екскурсантів в інформаційному об’ємі з застосуванням аудіо - та відео –техніки. Це дозволяє подавати не тільки ту інформацію, про яку розповідають досвідчені екскурсоводи та цікаві експонати, розміщені на столах і стендах, а й яку можна побачити поруч на екрані, у тому числі і в динаміці.  Завдяки активній життєвій позиції засновника та голови Ради громадської організації «Кременчуцький музей історії авіації і космонавтики» майора запасу Бишенка Анатолія Миколайовича зроблено величезний внесок щодо встановлення історичної правди, організації пошукової роботи та патріотичного виховання молоді. Він працює у цих напрямках натхненно та наполегливо, залучив до співпраці керівництво міста, ветеранів та інших громадян. За час діяльності організації, яку очолює Анатолій Бишенко, проведені дослідження історії міста, міського аероклубу та героїчних сторінок оборони і звільнення міста в роки останньої війни. Вийшли з небуття льотчики, імена яких вважалися як безвісті зниклі, стали відомими нові подвиги в українському небі заради захисту Вітчизни.

На презентації-відкритті виставки були присутні керівництво Міністества оборони України, Міністерства соціальної політики, Голова та представники Державної служби у справах інвалідів та ветеранів України, керівники Полтавської обласної державної адміністрації, міста Кременчук, Всеукраїнської громадської організації «Товариство українських офіцерів», засоби масової інформації та громадськості.

Виставка «Небо війни», яка працюватиме в Кременчуці протягом тривалого часу вкотре має привернути увагу керівництва держави до проблем військово - патріотичного виховання та соціального захисту ветеранів і захисників Вітчизни. А згодом планується продемонструвати її й в інших українських містах.


Автор: Анатолій Кривий


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації