Вхід | Реєстрація

За відмінне навчання можна отримати гроші

За відмінне навчання можна отримати гроші

Сьогодні за успіхи у навчанні школярі можуть отримати відзнаку ще й у вигляді матеріального заохочення. Прикладом цього є одинадцятикласниця Юлія Олєйнікова, яка в свої 16 є переможцем та призером багатьох конкурсів та олімпіад.

З початком 2011-2012 навчального року народний депутат Олексій Лелюк заснував іменні персональні премії для випускників загальноосвітніх шкіл у розмірі одна тисяча гривень. Згідно положення про премії, вони вручаються в кожній загальноосвітній школі, яка знаходиться на території районного центру. Матеріальна відзнака надається тільки тим учням одинадцятих класів, які відмінно навчаються, активно беруть участь в культурному, спортивному та громадському житті школи. Вручення персональних премій здійснюється за результатами першого півріччя і в кінці навчального року.
Рада загальноосвітньої школи № 2, у яку входили учні, педагоги та адміністрація навчального закладу, з-поміж усіх претендентів на здобуття премії визначили двох: Ольгу Грінько та Юлію Олєйнікову. Проте премію на школу виділили лише одну. Тому директор школи Світлана Грінько та класний керівник 11-Б класу Валентина Маляренко звернулися до депутатів, фермерів та підприємців міста і району за фінансовою допомогою. На їхнє прохання відгукнувся лише фермер Микола Сердюк, який виділив тисячу гривень на відзначення однієї з школярок за відмінне навчання. А 14 лютого він приїхав до школи і вручив премію Юлії Олейніковій.

Ми вирішили особисто познайомитися із Юлією, яка на цей час знаходилася в школі. Зовні це невисока, симпатична та скромна дівчина. Поспілкувавшись з нею, ми зрозуміли, що весь свій вільний час вона присвячує навчанню та власному самовдосконаленню.

— Мої батьки в школі також гарно навчалися, особливо мама, яка була відмінницею, — каже дівчина. — До п’ятого класу уроками зі мною займалася мама, а вже потім я сама. Навчатися мені подобалось завжди. Зараз батьки навіть не знають, що я вчу. Вони довіряють мені і впевнені, що все я роблю правильно.

Найулюбленішим предметом у школі для Юлі є хімія, яку з восьмого класу вона поглиблено вивчає. На її думку, це досить цікава, хоч і складна наука. Одним із улюблених занять дівчини є читання.
— Більше я люблю читати зарубіжну літературу. Та класикою української літератури також цікавлюся. Багато творів, котрі не входять до шкільної програми, вивчаю самостійно. А якщо зацікавив автор, можу детальніше ознайомитися з його біографією. Дуже мені подобаються філософські твори, зокрема Пауло Коельо. Хоча подібні твори важкі для регулярного читання. Та для того, щоб просто відволіктися від всього, читаю історичні твори.

Юлія Олєйнікова, починаючи з восьмого класу, є постійним призером та переможцем багатьох олімпіад. Цього року Юлія вже брала участь і здобула перемогу в чотирьох районних олімпіадах, серед них конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Також писала наукову роботу в Малій академії наук на тему «Йододефіцит в організмі людини», де також завоювала перше місце. У березні захищатиме свою наукову роботу в області.

— На жаль, — ділиться з нами дівчина, — перемога у конкурсі наукових робіт на рівні району чи області при вступі у вищий навчальний заклад нічого не дає. Потрібно зайняти призове місце аж на всеукраїнському рівні. А загалом, завдяки подібним конкурсам, я самостверджуюсь і набуваю досвіду.
Увесь свій вільний час дівчина присвячує навчанню та самовдосконаленню. Читає, малює і навіть вишиває рушник, який за браком часу ніяк не може закінчити. Також тричі на тиждень Юлія відвідує додаткові заняття з української мови, біології та хімії і посилено готується до ЗНО.

У майбутньому Юля хоче бути кардіологом або ендокринологом. Отже, після закінчення школи планує вступити до Дніпропетровської державної медичної академії. Тому поза шкільною програмою вивчає анатомію людини, різні хвороби та їхнє лікування. Для цього дівчина навіть встановила спеціальну програму на комп’ютері, на якій детально можна розглянути об’ємні моделі внутрішніх органів людини.
— Батьки спочатку були проти мого рішення стати медиком. Та сьогодні вже змирились, — сміється Юля. — А медиком у мене був дідусь, тому я хочу продовжити його справу.

Наостанок Юлія Олєйнікова поділилася із нами своїм девізом, з яким вона крокує по життю: «Ні від чого не відступати і постійно домагатися свого!» А ми бажаємо Юлі удачі на шляху до досягнення мети.
 


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2012, 19:15 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації