Вхід | Реєстрація

«Цікавих фотографій стало більше!»

«Цікавих фотографій стало більше!»

2-го березня при новосанжарській станції юних техніків пройшов районний фотоконкурс серед учнів шкіл району.

Для того, щоб показати свої кращі фотознімки, до Нових Санжар приїхали два десятки учасників з кільканадцяти різних шкіл району. Кожен привіз три свої роботи у жанрі «Портрет», «Пейзаж» та «Жанрове фото». Цього року організатори конкурсу відмовилися від практики захисту своїх робіт. Члени журі самостійно знайомилися з фотографіями кожного учня та виставляли оцінки за чотирма критеріями — «Відповідність темі», «Якість», «Композиція» та «Оригінальність».
На самих учасників очікував теоретичний конкурс. Кожному учневі  потрібно було дати відповіді на тестові запитання, які стосувалися історії, сучасності та різних аспектів фотографії. Новим у цьогорічному конкурсі був практичний етап. Учасникам дали дві години часу для того, щоб, так би мовити, у польових умовах зробити знімки за трьома заданими жанрами.

Доки учасники ходили засніженими Санжарами та шукали вдалих ракурсів, члени журі оцінювали роботи з домашнього завдання. При цьому кожну  фотографію, вдалу і не дуже, обговорювали та аналізували. Слід відзначити, що цього року на конкурс представили чимало красивих та яскравих пейзажів. Було кілька непоганих портретів. А от вдалі жанрові фото можна було перелічити, загнувши максимум два-три пальці. Багато учасників просто забували про те, що жанрове фото має нести якісь дію, рух, енергетику, а не бути статичним. Тому декому занижували бал у графі «Відповідність темі».

За годину почали повертатися перші учасники, які вирушали на практичну зйомку. Свої знімки вони скидали на ноутбук, а потім їх просто з монітора оцінювали ті ж таки члени журі. Хочеться відзначити, що частина учасників з практичним завданням впорались досить-таки непогано, деякі — просто відмінно. За обмежений проміжок часу конкурсанти не лише встигли обійти мало не всі Нові Санжари, але й принести кілька десятків непоганих знімків. Хоча на оцінювання з них потрібно було вибрати лише три. У практичному завданні жанрових фото було вже більше. Тут члени журі побачили і злітаючого голуба, і сумного пішохода, і бабусь, які за щось торгувалися на ринку.

Після того, як усі учасники здали свої роботи, члени журі поспілкувались із юними фотоаматорами і дали їм кілька порад щодо поліпшення якості та композиції знімків. При цьому постійні члени журі — заступник голови районної ради Микола Перерва та районний фотограф Володимир Шаровара — цьогорічні роботи оцінили досить високо.

— Ми вже близько десяти років проводимо цей фотоконкурс. І хочеться відзначити, що сьогодні цікавих фотографій стало більше! — сказав у своєму виступі Микола Перерва. — Можливо, не всі роботи є досконалими, але майже у кожній помітні задумка, бажання передати цікавий момент.

На підрахунок результатів організаторам конкурсу знадобився якийсь час. Але вже у понеділок стала відома трійка кращих фотоаматорів цього року. І місце посів учень Малокобелячківської школи І-ІІІ ступенів Анатолій Тимощук, ІІ місце зайняла Ірина Степаненко — також з Малого Кобелячка, ІІІ місце отримала Альона Бурда, учениця Руденківської школи І-ІІІ ступенів.

Тепер переможець зможе взяти участь у обласному фотоконкурсі серед школярів. А кращі роботи цьогорічних призерів можна буде побачити у Новосанжарській СЮТ.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації