Вхід | Реєстрація

Відбувся концерт, присвячений пам’яті Миколи Касьяна

Відбувся концерт, присвячений пам’яті Миколи Касьяна

10 квітня у Районному центрі культури та дозвілля вшанували пам'ять Великого лікаря, якому цього дня мало б виповнитись 75 років.
Десятого квітня, у день народження Миколи Касьяна, у Районний центр культури та дозвілля прийшли люди, які знали і любили Миколу Андрійовича: друзі, знайомі, рідні та близькі. А таких зібралося чимало: вільних місць у залі практично не було.
Цього дня зі сцени звучало безліч теплих слів на адресу Великого лікаря. І хоча сьогодні його вже немає серед нас, та подумки всі мали можливість згадати цю людину. Зокрема, ведуча нагадала присутнім про те, що Микола Касьян був єдиним лікарем, котрий ставив діагноз без рентгена. А протягом 1990 року він управив хребтові диски 41251 хворому. У нього лікувалися тисячі людей, серед них і відомі космонавти, і політики, і телеведучі. І це далеко не весь перелік.
У цей день на великому відеоекрані, котрий влаштували по центру сцени, колишні пацієнти висловлювали слова подяки лікарю та говорили теплі слова на його адресу. Глядачі мали змогу переглянути відео, коли Микола Андрійович ще був серед нас. Зокрема, кадри із його семидесятиріччя, коли рівно п’ять років тому він також стояв на сцені Центру культури та дозвілля. Та найбільше зворушив глядачів момент, коли на екрані показали відео, як Микола Касьян сам зачитує вірш «Полтавщині». У залі запанувала мертва тиша. Усі вслухалися в слова, які промовляв Лікар.
Згадали зі сцени, як Микола Андрійович ставився до своєї родини, зокрема, до дружини Адріани Миколаївни, з якою прожив більше сорока років. Ведуча зачитала, як у своїй книзі «Що було, те було» він дякує дружині за ніжність, любов і прямоту. Адже саме з нею він ділив навпіл і радість, і горе, і тривоги. І далеко не кожній жінці присвячують книги та пишуть вірші. Після чого Андрій Уткін виконав для Адріани Миколаївни пісню «Горличка» на слова Миколи Касьяна, музику для якої написав сам.
Десяте квітня — важливий день у сім’ї Касьянів. Адже в цей день народилися обидва Касьяни — батько і син. Тому зі сцени Яна Касьяна вітали з Днем народження, дарували багато квітів та пісенних номерів. Концерт завершився піснею «Родина» у виконанні Владислава Стрюка. Усі артисти вийшли на сцену, а глядачі аплодували їм стоячи.


Фотки
з концерту

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2012, 10:24 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації