Вхід | Реєстрація

Ощадбанк готується до виплат вкладів СРСР

Кобеляцьке відділення Ощадбанку активно готується до початку компенсаційних виплат його вкладникам, які заплановано вже на червень цього року.Хто не отримав свою тисячу в 2008 році, має реальні шанси забрати її зараз.
Колишнім вкладникам банку СРСР компенсаційні кошти виплачуватимуть по-черзі. Першими її отримають люди похилого віку, ті, кому уже виповнилося вісімдесят років. Проте і ці гроші отримають лише ті, хто внесений до реєстру. Їм доведеться лише підтвердити своє бажання забрати кошти. А от для того, аби уникнути черг у відділеннях Ощадбанку при отриманні грошей, установа буде перераховувати їх на платіжні картки, що діятимуть протягом трьох років. Порядок виплат проводитимуть за віком: від найстарших, до наймолодших.
Олександра Сивирин, голова волонтерської групи комісії міської ветеранської організації, допомогла досить багатьом пенсіонерам в оформленні документів, які потрібно зібрати для отримання тисячі в Ощадбанку.
— Минулого разу, у 2008 році, я допомогла більше, ніж двомстам пенсіонерам, — розповідає Олександра Григорівна. — Я підказувала, як оформляти документи, за своїх пенсіонерів я стояла в чергах, які, на той час, були дуже великі. Не раз доводилося сваритися і з працівниками Ощадбанку, і з його відвідувачами. Цього року зробили набагато краще, що немає черг у відділеннях і не доводиться годинами стояти під банком. За цей час до мене вже звернулося більше ста людей. Серед них і ті, хто фізично не в змозі дійти до банку, аби власноруч заповнити анкети. Ми поки що збираємо документи, а вже коли люди отримають свої гроші — ніхто не знає.
Коли ми завітали до Кобеляцького відділення Ощадбанку, то великих черг, які були у 2008 році, цього разу справді не спостерігалось. Двоє чоловіків за столом заповнювали необхідні документи, а декілька жінок уже стояли в черзі.
Працівниця відділення Катерина Сугак розповіла, що це лише цього дня ажіотажу немає. А в інші дні — все зовсім навпаки.
— Сьогодні поминальний понеділок, і всі пішли на кладовище, тому і людей небагато. А загалом, роботи, у порівнянні з 2008 роком, не поменшало, — каже Катерина Василівна. — Людей дуже багато звертається. Серед них багато тих, хто не вірить, що гроші реально можна отримати.
Катерина Сугак повідомила, що після того, як людина зареєструється, протягом двох тижнів їй потрібно звернутися до відділення Ощадбанку, де їй видадуть анкету. Там буде вказано, коли саме звернутися за карткою, на яку згодом будуть нараховані гроші. Документи, які потрібно мати з собою, це копія паспорту, ідентифікаційного коду та ощадна книжка. Анкета-доручення заповнюється уже на місці, у відділенні.
Співробітниця банку порадила не засмучуватися тим, хто знову проґавив свій шанс і не зареєструвався на отримання тисячі. Адже вже з вересня знову почнуть загальну реєстрацію вкладників.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2012, 12:39 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації