Вхід | Реєстрація

«Гроші інколи мають значення!»

«Гроші інколи мають значення!»

5 травня в Нових Санжарах відбувся благодійний концерт органної музики, який влаштував німецький музикант Петер Кляйнерт. Мешканці селища і гості могли не лише насолодитися музикою, але і пожертвувати гроші для операції на нирках новосанжарці Юлії Палько.

Сам концерт пройшов у приміщенні церкви адвентистів сьомого дня. Організований він був за підтримки полтавського консультаційно-реабілітаційного центру «Повернись додому». Потрібно зазначити, що охочих допомогти і насолодитися музикою виявилося немало. Практично всі місця у залі були зайняті. Організатори концерту поклали на сцені кілька плетених корзинок, до яких кожен охочий міг кинути гроші — хто скільки міг. Забігаючи наперед, скажемо, що в результаті грошима заповнили лише одну.

Коли усі бажаючі вкинули гроші до корзини і всілися на свої місця, Петер Кляйнерт розпочав концерт. Незвично зазвучав прилад, який точно відтворював звуки справжнього органа. Це пояснюється тим, що справжній орган дуже громіздкий і важкий. А тому дуже важко його брати з собою, щоб мати можливість грати в різних країнах з благодійною метою. Петер Кляйнерт віртуозно грав прекрасну музику на спеціальному інструменті руками і… ногами. Останнє було досить незвичне для ока пересічного новосанжарця.

У ході концерту прозвучали музичні твори таких класиків, як Бах, Букстехуде, Дітер, Вінченцо, Бройтигам. Музичні композиції тривали від 3 до 10 хвилин. І кожну присутні слухали уважно і з помітним задоволенням, яке приносила незвичайна музика. Непомітно прийшов кінець невеликої концертної програми. Усі глядачі зааплодували. А гість дякував і обіцяв приїхати ще. І сказав, що усі тут зібралися недарма, з благородною благодійною метою:

— Гроші інколи мають значення, — зауважив Петер Кляйнерт. Зробив він це, щоправда, на німецькій мові, яку перекладала новосанжарцям приїжджа перекладачка.

Одразу ж після концерту в присутності журналіста були пораховані гроші, які люди пожертвували Юлії Палько. Організатори нарахували 1414 українських гривень і 60 іноземних євро. Сподіватимемося, що ці гроші хоч трохи допоможуть Юлії в її складній життєвій ситуації, в якій може опинитися кожен.
 

Біографічна довідка

Відомий сучасний органіст Петер Кляйнерт народився в 1959 році у Саксонії. Навчання органній музиці почав у музичній школі, потім продовжив у Вищій музичній школі Дрездена. Здобувши освіту по класу органної музики, продовжив навчання у професора Ульріха Боеме, а також концерт-мейстра Дітріха Ваглера. Брав активну участь у семінарах та консультаціях професора Тона Копмана. З 1984 р. Кляйнерт — кантор та музичний керівник, ініціює та керує концертами хорової, камерної, а також органної музики. Багаторазово організовував концерти за кордоном. Насолоджуватись його високою музичною майстерністю мали можливість слухачі Румунії, Чехії, Франції, Нідерландів, Швейцарії та України.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Микола Гузченко / 12 травня 2012, 09:17
Який заголовок свіжий. А я й думаю, чого ж воно люди мантулять цілими днями на роботі замість на дивані лежати... А воно он чого...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації