Вхід | Реєстрація

Гроші раціонально «закатають» в асфальт

На черговій апаратній нараді у голови райдержадміністрації говорили про усиновлених дітей та ремонт доріг.

Розпочали апаратну з питання попередження дитячої безпритульності, розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Начальник служби у справах дітей Катерина Єременко повідомила, що на території району проживає 66 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані під опіку, а 19 дітей влаштовані в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Протягом 2012 року вже всиновлено одну дитину.

— На обліку служби перебуває 18 дітей, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків, та одна дитина, яка зазнала насильства в сім’ї, — каже Катерина Єременко. — З батьками цих дітей постійно проводиться робота. А саме: обстежуються житлово-побутові умови, проводяться профілактичні бесіди та ініціюються притягнення до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Анатолій Таранушич поцікавився, як саме опікуються тими дітьми, яких усиновлено за межами району, і скільки їх? Начальник служби у справах дітей відповіла, що 14 дітей знаходиться під опікою за межами району. І цими дітьми опікуються відповідні служби за місцем їхнього проживання.

 — Це ж наші діти! — наголосив голова РДА. — І ми повинні цікавитися їхньою долею.

— Ми цікавимося, — продовжує Катерина Єременко. — Служби за місцем проживання дітей обстежують житлові умови і надають нам інформацію. Діти двічі на рік проходять медогляд і ми отримуємо відповідні висновки.

— Я думаю, було б правильно, якби хоч раз на рік, а можливо, й двічі, ви заїжджали до однієї з сімей і цікавились долею усиновленої дитини. Адже вона народилася у Кобеляцькому районі і так склалася її доля. Ще одне, на чому хочу наголосити: служби, які опікуються дітьми, не повинні допустити бізнесу на дітях. Буває, що у сім’ї набирають дітей, якими потім не опікуються. Користуються пільгами, грошовими допомогами та всім іншим. У Кобеляцькому районі такого бути не повинно.

Наступне питання було про розвиток малого підприємництва у районі. Начальник відділу економіки РДА Микола Тюпка повідомив, що значну роль у вирішенні питання зайнятості відіграє мале підприємництво.Протягом 2011 року завдяки малому та середньому бізнесу створено 554 нових робочих місця. Завдяки діяльності малих підприємницьких формувань в районі активно розвиваються такі галузі, як торгівля, сільське господарство, будівництво, ринок цілого ряду платних побутових послуг населенню. Також на території району здійснюють діяльність близько 160 фермерських господарств. Зі слів Миколи Тюпки, домінуючими на теренах району залишаються підприємства малого бізнесу, які здійснюють свою діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі.

— З метою сприяння розвитку малого підприємництва районною службою зайнятості надається одноразова допомога для започаткування власної справи та ведеться активна робота серед безробітних з метою залучення їх до самозайнятості через мале підприємництво, — продовжує начальник відділу економіки.

Голова РДА поцікавився розміром цієї допомоги і чи створили люди, які скористалися нею, свою власну справу.

Директор центру зайнятості Наталія Хейлик повідомила, що сума складає від семи до десяти тисяч гривень і залежить від розміру допомоги по безробіттю, яку люди отримували раніше. І додала, що це питання знаходиться під контролем центру зайнятості, тим більше, що безробітні, котрі отримали грошову допомогу, повинні зареєструватися у податковій та сплачувати внески протягом року.
Далі приступили до розгляду постановочних питань. Анатолій Таранушич розпочав обговорення травневих свят, зокрема, Дня Перемоги.
 — До моїх колег із райдержадміністрації у мене питань немає, — каже голова РДА. — А до міста, навпаки, дуже багато. Я розумію, що десь, можливо, не встигли щось підфарбувати, добілити чи ще щось. Але сухих гілок в каналізаційних ямах, які означають відсутність люків, бути не повинно. Тим більше на дорозі, якою йшли ветерани разом з усіма іншими кобелячанами. Наступне, соромно має бути тим, хто організовує мітинг на кладовищі, саджаючи ветеранів на сонці. І подібна ситуація повторюється вже третій рік підряд. Мені очільники міста обіцяли виправити цю ситуацію, та так і не зробили нічого. Чесно, мені було соромно перед визволителями. Хтось із присутніх міг заховатись в тінь, а ветерани сиділи весь час на сонці.

Завершили апаратну питанням про дороги. Анатолій Таранушич повідомив, що до райдержадміністрації надійшло розпорядження, підписане головою Полтавської обласної адміністрації Олександром Удовіченком про виділення коштів на ремонт доріг у місті та районі. Фінансування буде здійснене за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Загалом, на ремонт сільських доріг виділено 786 тисяч гривень. На капітальний ремонт Стародніпропетровської вулиці — 202 тисячі гривень, на вулицю Касьяна — 234 тисячі і на поточний ремонт вулиці Шевченка — 114 тисяч гривень.

— Як ми ними розпорядимось — життя покаже, — зауважив голова РДА. — Гроші повинні бути, в нормальному розумінні цього слова, раціонально «закатані» в асфальт. Вони для цього і виділяються.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2012, 12:30 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації