Вхід | Реєстрація

Станція юних техніків шукає таланти. І знаходить!

Станція юних техніків шукає таланти. І знаходить!

Днями у Новосанжарському будинку дитячої та юнацької творчості проходила щорічна виставка науково-технічної творчості декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва. Там були виставлені численні роботи: від звичної для нашого ока вишивки до маловідомої техніки виконання з загадковою назвою — топіарія.

Щорічну виставку вже вкотре ініціювала районна станція юних техніків. Директор станції  Тетяна Коротка говорить:

— Крім власних робіт і робіт дітей з БДЮТу та учнів Новосанжарського НВК ми давали заявки в усі школи. Наша мета була знайти молоді таланти. У результаті на наш запит відгукнулися 19 шкіл району.
Загалом на виставці представлено 18 напрямків  декоративно-ужиткового мистецтва. Імпровізована виставкова кімната буквально буяє «плодами» творчості. На огляд виставленні численні вишивки, на яких зображені і різноманітні тваринки, і чарівні квіти, відтворені суто українські орнаменти. Також однією з найпопулярніших технік виконання робіт виявився квілінг. За допомогою цієї техніки були виготовлені, приміром, білосніжні паперові зайці, лебеді, символ України — калина. Поширеними також виявилися вироби з солоного тіста, в’язані речі, кумедні іграшки, ізонитка, різьба по дереву, плетіння.

Кожен метр виставкової площі дивує: в одному з кутків виставкової кімнати барвисто квітнуть створені з бісеру квіти, а в іншому стоїть іграшковий колобок, але не звичайний круглий, а з руками, ногами і носом-картоплинкою. Посеред кімнати, на одному з столів, красуються такі собі Губки Боби — хлопчик і дівчина, що тримаються ніжно за руки. Вони, певно, знайомі багатьом дітям з однойменного мультфільму «Губка Боб». Серед усього приковувала погляд колюча гетьманська булава, яку, певно, більшість із нас бачили лише на сторінках підручника з історії та у кадрах з фільмів. Родзинкою виставки можна назвати виріб «Символ Євро-2012», створений зі страусиного яйця і оздоблений бісером. На ньому присутні кольори прапора України, червоні маки та кетяги калини.

Деякі речі особливо привертали увагу своєю можливістю практичного використання. Наприклад, кухонний набір з дерева, який складається з дошки для нарізання у вигляді риби, молотка для відбивання м’яса, лопатки для перемішування страв і качалки, яка так необхідна, щоб розкачати тісто. А інколи і для того, щоб провчити вкрай неслухняного чоловіка.?Виготовлені з бісеру так звані грошові деревця, як запевняють знавці фен-шую,  мають здатність притягувати багатство до власника такої деталі інтер’єру. Новинками цього року серед представлених робіт стали вироби, виконані технікою прорізний рельєф, топіарія.

Тетяна Коротка зауважує:

— З кожним роком виробів, які приходять на виставку, все більшає, а асортимент видів мистецтв все ширшає. Цьому сприяє й Інтернет, де дитина може подивитися якийсь вид мистецтва і спробувати його втілити в життя самостійно.

Відвідавши виставку, переконуєшся, що юні таланти Новосанжарщини вміють і роблять красиві та корисні речі. Народна приказка говорить: «Краще раз побачити, ніж сто раз почути». Радимо читачам при нагоді відвідати виставку і одержати насолоду від її перегляду.


Фотки
з виставки

Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації