Вхід | Реєстрація

Винесено вирок убивцям відомого спортсмена Михайла Тагірова

Винесено вирок убивцям відомого спортсмена Михайла Тагірова

Днями рішенням Кременчуцького районного суду Полтавської області були визнані винними та винесено вирок чотирьом молодикам, які по-звірячому вбили відомого спортсмена Михайла Тагірова.
Уся Україна пам’ятає той жорстокий злочин, який стався 8 лютого 2009 року. Того дня до Кременчуцького районного відділу міліції по телефону надійшло повідомлення від подружжя, що на автошляху Кременчук – Омельник, в районі хутора Пилипенки знаходиться чоловік з численними тілесними ушкодженнями. Вони перші зупинилися зі всіх, хто проїжджав мимо та бачили окровавлену людину, яка знаходилася на дорозі. Багатьох і досі бентежить та байдужість людей, які проїжджаючи і бачачи людину, якій потрібна допомога, не тільки не зупинялися біля неї, а навіть не подзвонили в міліцію або швидку допомогу.

Цією людиною, яка потребувала допомоги, виявився 30-річний Михайло Тагіров, відомий український спортсмен, майстер спорту з дзюдо і самбо, неодноразовий чемпіон України, призер міжнародних турнірів та Кубка світу.

Коли ж приїхала швидка допомога Михайло ще був живий. Лікарі до останнього боролися за його життя та все ж таки врятувати не вдалося. Від численних травм він помер в кареті швидкої допомоги. Вже потім лікарі констатували тілесні ушкодження, які були нанесені Михайлу: багаточисельні проникаючі ножові поранення грудної клітини, передпліччя, правого стегна, пошкодження голови з пошкодженням щелепи, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку з пошкодженням м'яких тканин і крововиливом, політравма грудної клітки. Скоріш за все, якби хтось зупинився раніше і покликав на допомогу, то можна було б і врятувати Михайла. Він пролежав на дорозі близько 4 годин і до останнього боровся за життя.

На пошуки злочинців, які так жорстоко познущалися та вбили відомого спортсмена, були кинуті всі сили міліції. Виконана оперативна робота дала свій результат. Були встановлені та затримані особи, причетні до звірячого вбивства. Ними виявилися четверо хлопців 20-річного віку. Вже в ході слідства було встановлено, що вбивство було скоєне нібито за давні образи. Як розповідали самі затримані на відтворенні цього жахливого злочину, вони побачили Михайла, коли той вже був біля свого будинку. Підійшовши ззаду, вони спочатку пляшкою з-під пива вдарили його по голові, а потім накинулися його бити. Били не тільки руками та ногами, а ще й дерев’яною битою. Цього їм здалося недостатньо і вони, поклавши його в машину, вивезли, як говорять самі затримані, «подалі від міста, щоб ніхто нічого не бачив». Витягнувши з машини, почали знову бити та вже не тільки битою та ногами, а ще й кухонним ножем, який один із зловмисників прихопив з собою. Тоді і були нанесені тяжкі тілесні ушкодження, які призвели до смерті спортсмена.

За всі свої нелюдські дії вони понесуть покарання. Рішенням Кременчуцького районного суду молодикам призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 13 років. Але навіть цей строк не загладить тієї втрати, яку отримали батьки та друзі Михайла.
Скільки пройшло вже часу, а й досі приголомшує жорстокість вбивства, яке сталося того дня.
Цьогоріч у м. Кременчуці відбувся перший Всеукраїнський турнір по дзюдо пам'яті Михайла Тагірова, який зібрав спортсменів з усіх регіонів нашої країни, а також Росії та Молдови. Як запевняють організатори цього турніру, він стане традиційним.


Автор: Андрій Федорненко, Кременчуцький РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 травня 2012, 16:37 | Кременчук | Кримінал
1. Иван / 21 травня 2012, 17:18
>>"Багатьох і досі бентежить та байдужість людей, які проїжджаючи і бачачи людину, якій потрібна допомога, не тільки не зупинялися біля неї, а навіть не подзвонили в міліцію або швидку допомогу."

Это потому что наша "милиция" с большой вероятностью попыталась бы навесить преступление на остановившегося добрячка. Какая жизнь, такие песни...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації