Вхід | Реєстрація

Футболістам НВК — тисяча від Лелюка

Футболістам НВК — тисяча від Лелюка

Щорічний футбольний турнір на призи депутата Верховної Ради України кількох скликань Олексія Лелюка зібрав два десятки шкільних команд з усього Новосанжарського району.

Цьогорічний турнір зустрічає школярів з різних куточків Новосанжарщини палючим сонцем і оригінальним табло центрального стадіону. Його повністю заклеїли величезним банером із написом «Вітаємо учасників турніру шкільних футбольних команд на призи народного депутата України Лелюка Олексія Володимировича». Збоку на банері — логотип Євро-2012. Ось і дочекалися.

Доки юні футболісти розминаються, їхні тренери обговорюють розмір призових, які команди зможуть отримати у разі перемоги.

— Казали, 15 тисяч дадуть!

— За перше місце?

— Та, мабуть.

— Та шось багато!

— Ви повинні розуміти ці речі і аналізувати — чия це заслуга і кому потрібно дякувати за таку серйозну допомогу, — наголошує голова районної ради.

Діти слухають його уважно і, напевно, намагаються одразу ж аналізувати. Доки вони обдумують значення допомоги Олексія Лелюка для Новосанжарського району, їх вітає із участю в турнірі перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Тараненко.

А потім настає дуже хвилююча мить для школярів. По черзі викликають капітана кожної шкільної команди і депутат обласної ради Григорій Перерва вручає кожному новенький футбольний м’яч. М’ячі білі, красиві та, напевно ж, досить дорогі. Не кожна школа може дозволити собі придбати такий для тренування своєї команди. А тут роздають безкоштовно. Звичайно ж, дітки радіють. Наостанок усі капітани фотографуються із Григорієм Перервою і він озвучує розміри призових:

— За І місце — 1000, за ІІ — 500, за ІІІ — 200 гривень!

Юні футболісти обмінюються багатозначними поглядами і розходяться по чотирьох майданчиках — боротися за перемогу і право отримати хоч якусь частину призового фонду.

Розіграш триває близько п’яти годин. За цей час закінчуються матчі у групах, відбуваються чвертьфінали. І у гонитві залишаються тільки чотири команди — Нові Санжари, Суха Маячка, Лівенське та Супротивна Балка. Вони у півфінальних іграх змагаються за право зіграти у фіналі. І хоча грати усього два тайми по 8 хвилин, але сил у футболістів уже небагато — надто спекотно на стадіоні, надто багато енергії вони залишили вже в інших іграх.

Незважаючи на це, обидва півфінали видаються цікавими. У першому з них Нові Санжари довгий час атакують ворота Сухої Маячки, мають купу гольових моментів, але ніяк не можуть забити. Аж поки за справу не береться Мирослав Коляда, який ударом з лівої виводить свою команду вперед. За кілька секунд до фінального свистка санжарці забивають вдруге. Чудову багатоходову комбінацію завершує Геннадій Каблуков — 2:0.

Деякий час здавалося, що суперником новосанжарців у фіналі точно буде команда Лівенського. Вона впевнено вигравала у Супротивної Балки з рахунком 2:0. Але потім сталося те, за що багато уболівальників люблять футбол. Гравці з Супротивної Балки понеслися уперед і спочатку відіграли один м’яч, а потім і зрівняли рахунок — 2:2. При цьому другий гол вони забили за дві секунди до закінчення другого тайму. У серії пенальті майстерність була на стороні тих-таки хлопців із Супротивної Балки і вони заслужено перемогли — 4:2.

Фінальна гра пройшла цілком під диктовку новосанжарських футболістів. Вони мали більше моментів, але до середини другого тайму не могли «пробити» суперника. Супротивна Балка, схоже, мала намір дотягнути до серії пенальті. Але не зуміла. Андрій Дашівський прийняв м’яч, зручно його обробив і забив переможний для своєї команди гол — 1:0. Команда Новосанжарського НВК стає переможцем турніру, Супротивна Балка фінішує другою, команда Лівенського — на третьому місці.

Для нагородження вишиковуються усі три призери. Григорій Перерва під оплески футболістів вручає кожній з команд конверт із красномовним написом: «1000», «500» та «200». А капітан новосанжарців піднімає над головою престижний кубок. Кращих гравців турніру відзначають дипломами. У Новосанжарського НВК кращими стають усі футболісти стартової п’ятірки — Андрій Корнієнко, Андрій Дашівський, Руслан Протас, Мирослав Коляда та Віталій Каблуков. Свій диплом отримує і шостий новосанжарський футболіст Микола Логунов, який у день турніру святкує День народження.

У складі команди Супротивної Балки кращими гравцями стають Дмитро Вагнер, Владислав Черненко, Геннадій Повстяний та Володимир Крига. Нагороджують і тренерів команд-фіналістів — Олександра Кольбу (Новосанжарський НВК) та Анатолія Вагнера (Супротивнобалківська ЗОШ).

Футболісти шкільних команд залишають турнір задоволеними. Хтось — досягнутим результатом, хтось — подарованим м’ячем, хтось — красивим забитим голом. А це — найкращий підсумок такого турніру. Адже для дітей головним було — пограти у футбол та отримати радість. А політика, вибори і агітація — це речі для дорослих.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2012, 16:47 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
1. турист / 25 травня 2012, 18:55
Нуу дітей за гречку не купиш, приходиться розкошелюватися перед виборами
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації