Вхід | Реєстрація

«2 мільйони 850 тисяч — на шляху до Нових Санжар!»

«2 мільйони 850 тисяч — на шляху до Нових Санжар!»

На черговій апаратній нараді багато говорили про кошти, які незабаром повинні влитися в економіку району. Прийдуть ці кошти як з обласного бюджету, так і з виборчого фонду кандидата у депутати Верховної Ради.

Починається апаратна нарада надзвичайним повідомленням від начальника райвідділу МНС Юрія Шила про те, що неподалік залізниці знайдено три 45-міліметрові артилерійські снаряди часів Другої світової війни.

Голова РДА Сергій Шовкопляс спокійно вислуховує доповідь, а потім, ніби між іншим, цікавиться:

— А у вас із здоров’ям усе нормально?

— Так, все добре, — збентежено відповідає Юрій Володимирович.

— А то я думав, може так пальці покрутило, що у телефонний диск не влазять, — іронічно зауважує голова РДА. У залі тихенько сміються. — Чому не подзвонили мені? Я ж прохав повідомляти про такі надзвичайні події.

— Так тут же без жертв, усе нормально — я й не дзвонив, — пояснює Юрій Шило.

— Ну, справді, пару снарядів — це те саме, що пачку морозива знайти! — знову під’южує «еменесника» Сергій Шовкопляс.

У ході апаратної найбільше часу займають доповіді сільських голів Крутобалківської, Руденківської та Супротивнобалківської сільських рад з питання соціально-економічного розвитку.

Крутобалківський голова Анатолій Мазан говорить і про завершення облаштування вуличного освітлення, і про заміну вікон та дверей, і про плани з будівництва будинку для лікаря. Основним спонсором усіх цих соціально-економічних проектів виступає агроформування «Чиста криниця». Згадує Анатолій Петрович і про те, що на території Дудкиного Гаю є ставок, у якому можна половити риби. І не упускає можливості запросити туди присутніх у залі.

— Гарний ставок, приїжджайте — самі подивитесь.

— А риба є? — цікавиться Сергій Шовкопляс.

— Риби — тьма, — запевняє Анатолій Мазан.

— А скільки коштує половити?

— 50 карбованців. За день.

— Так такі гроші вже ж не ходять?!

— Я мав на увазі гривень.

Наступним доповідає руденківський сільський голова Сергій Головко. Члени президії запитують його і про перспективи Дубинівської школи, і про криміногенну ситуацію у Руденківці, і про незаконну роботу деяких торгових об’єктів. Але найбільша дискусія розгорається навколо вільних земель, які є на території сільської ради.

Директор держлісгоспу Василь Красюк зауважує, що давно прохав передати ці землі під заліснення, але сільська рада вперто відмовляється. Сергій Головко тут же пояснив, чому саме:

— Наша сільська рада і так передала найбільше у районі — 600 гектарів. А ті землі, про які йдеться, не можна засадити сосновим лісом, бо вони підходять впритул до села. Не дай, Бог, загориться!

Суперечка між сільським головою і директором держлісгоспу проходить на усе вищих тонах. З обох боків лунають взаємні звинувачення. Зрештою, миротворцем пробує виступити селищний голова Андрій Река, який закликає не лише Сергія Головка, а інших своїх колег передавати землі під заліснення.
Закінчується апаратна монологом Сергія Шовкопляса, який за короткий проміжок часу повідомляє кілька приємних новин фінансового характеру.

— 2 мільйони 850 тисяч — уже на шляху до Нових Санжар! — приголомшує цифрою голова райдержадміністрації. — Ці гроші потрібні для завершення реконструкції Центру культури та дозвілля.

Також Сергій Шовкопляс повідомляє, що Олексій Лелюк, який балотуватиметься до Верховної Ради, із свого виборчого фонду обіцяє замінити вікна і двері у Новосанжарській ЦРЛ та Новосанжарському НВК. На це піде близько 5-6 мільйонів гривень.

Крім цього, з обласного бюджету на район прийдуть 300 тисяч на соціально-економічний розвиток і ще 200 тисяч — преміальних за зразковий благоустрій. Ще 210 тисяч виділяють на завершення робіт з облаштування полігону для вивезення твердих відходів і ще майже 300 тисяч — на укріплення берега ріки Ворскла біля «Антею».


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2012, 11:48 | Нові Cанжари | Політика
1. Петрович / 2 червня 2012, 07:33
Все вірно!Треба максимум вижати з товстосумів перед виборами,бо після-дулю з маком!!!!.....а голосувати ми вже давно знаємо за кого!!!)))))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації